Buzogány Klára

/ / /

· írta

CGI közt veled lenni

Ezekre a folytatásokra számítsunk a következő években II.

Lista

A végtelen hollywoodi folytatásáradatról szóló írásunk után tegnap elkezdtük számba venni, hogy milyen sequelekre lehet számítani a következő években. Kétszer olyan súlyos a helyzet, amilyennek tegnap látszott: íme még egy nagyjából ugyanakkora válogatás. Egytől három hagymáig osztályozunk ma is, és van egy film, amit annyira kíváncsian várunk, hogy nem kapott hagymát – hátha utólag sem kell majd kiutalnunk neki!

Kémek, nyomozók, csalók

Kingsman: The Secret Service 2: Annyira jó ötlet volt készíteni egy James Bond-paródiát! De annyira nem volt zseniális, hogy a Fox sequelt csináljon hozzá. A bevétel sem volt csillagászati a befektetett költségvetéshez képest, Matthew Vaughn mégis elvállalta már a forgatókönyvet, és valószínűleg Taron Egerton és Sophie Cookson is aláírja az új szerződést. Colin Firth-ről még semmit sem tudni…

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?


Layer Cake 2: Matthew Vaughn-féle jól sikerült eredeti filmhez lazán kapcsolódik a Viva La Madness című regény, amelynek adaptációs jogait a Jason Statham-féle produkciós cég már megvásárolta. Az új film nagyon különböző lesz elődjétől, és már 2016-ban leforgathatják.

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?

Daniel Craiget lecserélik Stathamre

Inferno: Ez lesz a harmadik Dan Brown-film – a The Da Vinci Code és az Angels & Demons után. Tom Hanks visszatér Robert Langdonként, Ron Howard pedig rendezőként. Bízzunk bennük?

Mikorra várható? 2016. október 14.

Mennyire sírunk előre tőle?


Jack Reacher 2: A Lee Childs-könyv adaptációjának már van címe: Jack Reacher: Never Go back, a főszerep ismét Tom Cruise-é, akit most egy 16 évvel korábbi gyilkossággal fognak megvádolni. Christopher McQuarrie feladta, Edward Zwick vállalta helyette a rendezést.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Mission: Impossible 6: A Paramount hatalmas reményeket fűz a Mission: Impossible – Rogue Nation sikeréhez, úgyhogy máris forralják az újabb utánnyomatot, állítólag meg is sürgették a projektet, nehogy túl hosszan kelljen várnunk rá. De mi újjal tud még előállni Cruise ügynök?

Mikorra várható? Túl hamar.

Mennyire sírunk tőle?


Now You See Me: The Second Act és Now You See Me 3: A Lionsgate meglepően nagyot kaszált 2013-ban a szemfényvesztő csapat agyafúrt történetével, mégis meglepő, hogy máris két folytatáson is gondolkoznak. Jesse Eisenberg, Woody Harrelson és Dave Franco visszatér a főszerepekben, de az éppen pocakos Isla Fisher helyét valószínűleg Daniel Radcliffe veszi át, legalábbis a második részben.

Mikorra várható? 2016. június és 2018.

Mennyire sírunk tőle előre?

Pózol az új szemfényvesztő csapat

Sherlock Holmes 3: Guy Ritchie rendezi, főszerepeit Robert Downey Jr és Jude Law játssza, gyúrják a forgatókönyvet… de tényleg szükséges egy sokadik Sherlock Holmes-film?!

Mikorra várható? Nincs dátum, de a közeljövőben jöhet.

Mennyire sírunk tőle?


Salt 2: Angelina Jolie ugyanúgy csücsörít, akár Smith-néként, akár Salt ügynökként látjuk, mégis gyártásba vették már az utóbbi folytatását. Igaz, Jolie-nak nincs most nagy kedve hozzá, megeshet, hogy a Sony nélküle fog továbblépni. Akkor pedig minek a cím sója?

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk tőle előre?


Rajtuk nevet a világ

American Pie 5: Tara Reid örvendeztette meg májusban a rajongókat az újabb utánnyomat örömhírével. A történet valószínűleg Las Vegasban fog játszódni, egyéb részletről egyelőre halvány lila… dunsztunk sincs.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Bad Santa 2: No, erre tényleg nem számítottunk: Billy Bob Thornton ismét kiábrándult, iszákos, mocskos szájú Mikulás lesz, a forgatást állítólag már idén ősszel lezavarják Doug Ellin vezénylésével.

Mikorra várható? Talán 2016-ra.

Mennyire sírunk előre tőle?


Beverly Hills Cop 4: Brett Ratner Jerry Bruckheimer producerrel és persze Eddie Murphyvel ismét karöltve nekiveselkedik ennek. Axel Foley visszatér benne a gyökereihez, Detroitba…

Mikorra várható? Biztos nem a beígért jövő márciusra, hiszen még gyártásba sem vették.

Mennyire sírunk előre tőle?


Mint három tojás

Triplets: A szikár nagydarab – Arnold Schwarzenegger – és a duci törpe – Danny DeVito – mellé mellé harmadik ikertesóként beszáll egy színesbőrű: Eddie Murphy, ha minden jól megy, bár ő még nem vállalta el a szerepet. Annyira kíváncsiak vagyunk, hogy épp csak szipogni kezdtünk, talán nem fog kelleni a zsebkendő.

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?


Futnak még majd: Alan Partridge 2 (nem tudni), Neighbors 2 (2016 nyara), Zoolander 2 (2016. február), We're The Millers 2 (talán).


Tinédzserek a pácban

Maze Runner: The Death Cure: Ez a film fogja lezárni a James Dashner-féle Maze Runner könyvekből készülő sci-fitrilógiát, amelynek második része egyébként idén szeptemberben kerül a mozikba. Ezt is Wes Ball fogja rendezni, sztárja Dylan O'Brien lesz, kamaszlányok nagy örömére.

Mikorra várható? 2017. január.

Mennyire sírunk tőle előre?

Sőt, az utolsó regényt két filmre szabják!

The Hunger Games: Mockingjay Part 2: Igen, ez most már tényleg az utolsó rész lesz. Persze az is lehet, hogy ebben a nagy franchise-őrületben és eredetiötlet-ínségben kapunk egy újabb fecsegőposzáta-trilógiát.

Mikorra várható? 2015. november 20.

Mennyire sírunk tőle előre?**


The Princess Diaries 3: Anne Hathaway hivatalosan felnőtt, meg is koronázták, de úgy tűnik, nem lett sokkal talpraesettebb: ismét botladzó hercegnő lesz Debra Chase produceri gondviselése alatt… De mineeeeeek?

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


The Karate Kid 2: Jaden Smith és Jackie Chan visszatér Karate Kid rebootjában (a 2010-es változat nézhetőre sikerült), de Breck Eisner rendező még tavaly visszalépett, s nem tudni, ki lesz a helyettese.

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?


Kukkert a ruhásszekrénybe!

Alice Through The Looking Glass: Folytatódik az Alice In Wonderland, Johnny Depp-pel, Mia Wasikowskával és Helen Bonham-Carterrel, de Tim Burton nélkül. És már elkezdték az utómunkát.

Mikorra várható? 2016. május 27.

Mennyire sírunk előre tőle?


Az Avatar folytatásai: A legelső Avatar különleges volt a technikája miatt, de ismerjük el, a sztorija túlzottan nem volt ütős. Az ennek ellenére begyűlt forgalmazási bevétel nagyjából 2,8 milliárd okot jelent a folytatásra. Na de négyre?!

Mikorra várhatók? 2017, 2018 és 2019 karácsonya, az Avatar 5 egyelőre pletykaszinten létezik.

Mennyire sírunk előre tőle?

Még négy?! Viccelsz?

Beetlejuice 2: Tim Burton sosem volt a véget nem érő franchise-ok lelkes híve, viszont valakinek sikerült meggyőznie arról, hogy 80-es évekbeli finomfalatját, a Beetlejuice-t újrafűszerezze. Valójában a bemutató óta rebesgetik a folytatást, ám a körülötte levő homály csak most kezd testet ölteni. Burton fogja rendezni, Michael Keaton lesz a főszereplő és Winona Ryder is kap belőle egy részt. A forgatókönyvet David Katzenberg és Seth Grahame-Smith írja.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Chronicles Of Narnia: The Silver Chair: Kitágul a ruhásszekrényből elérhető mesevilág – egyelőre annyit lehet tudni, hogy készül az újabb meseregény-adaptáció, bár a beígért bemutató egyelőre merész vállalásnak tűnik.

Mikorra várható? 2016.

Mennyire sírunk előre tőle?


Hansel & Gretel: Witch Hunters 2: A boszorkavadász tesók kinyírták a rettenetes vasorrú bábát, s azt hiszik, most már nyugodtan hátradőlhetnek, de jaj, milyen meglepő: nagyot tévednek! Valószínűleg meg fogjuk nézni már csak azért is, mert Tommy Wirkola írja újra a forgatókönyvet, bár a rendezést állítólag lepasszolná.

Mikorra várható? 2016, talán.

Mennyire sírunk előre tőle?


Indiana Jones 5: Az a hír, hogy Chris Pratt vegye át a főszerepet Harrison Fordtól egyelőre hamisnak bizonyult, és az sem valószínű, hogy Steven Spielberg ül ismét a rendezői székbe. Bár túl sokat nem lehet tudni még róla, és nem is sietteti a dolgot, a Lucasfilm mindenképpen készül előrukkolni egy ötös Indiana Jonesszal.

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?


The Legend Of Conan: No, ez fájni fog: Arnold Schwarzenegger visszatér élete első igazán nagy szerepének folytatásában, de a történet legalább tényleg 30 évvel az eredeti után fog folytatódni.

Mikorra várható? A Terminator: Genisystől függ.

Mennyire sírunk előre tőle?


Pirates Of The Caribbean 5: A minap röppent fel a hír, hogy forgatják Ausztráliában, és szórakoztató marketingfogásként Johnny Depp – Sparrow kapitánynak öltözve – meglátogatta egy gyerekkórház apró lakóit. Az újabb folytatás címet is kapott már: Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales. A rendezők újak: Joachim Ronning és Espen Sandberg, a vásznon felbukkan Kaya Scodelario, Orlando Bloom, Javier Bardem, Geoffrey Rush és Brendon Thwaites is.

Mikorra várható? 2017. július.

Mennyire sírunk előre tőle?


Maleficent 2: Jó ötlet volt a Disney-től kibontani a Csipkerózsika főgonoszának a történetét, és Angelina Jolie-nak adni a főszerepet, de tényleg mi értelme van folytatni? Még a rendezőnek, Robert Strombergnek sincs akkora kedve hozzá, hogy egyből lecsapott volna az ötletre.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Snow White And The Huntsman 2 (vagy: The Huntsman): Rupert Sanders, Kristen Stewart, és bónuszrománcok nélkül. Chris Hemsworth és Charlize Theron visszatér, rendezni Cedric Nicolas-Troyan fog, a forgatókönyv Frank Darabonté és Craig Maziné… De hiába soroljuk a neveket: az előzőre visszagondolva máris a kispárnába fúrjuk az arcunkat.

Mikorra várható? 2016. április.

Mennyire sírunk előre tőle?


Futnak még majd: Alvin And The Chipmunks 4 (2016. február), Paddington 2 (nem tudni).


Minyonok és sárkányok

Finding Dory: Ajaj. Újabb eltűnt halacskát kell megkeresni, és egyúttal leckét kapunk majd a család fontosságáról. Az apró gyerekek ki fogják udvarolni a dorys bögréket, szüleik meg édesdeden szundíthatnak egyet a moziban.

Mikorra várható? 2016. június.

Mennyire sírunk előre tőle?

Őt kell megkeresni

Cars 3: Egyelőre csak annyit tudni, hogy ilyen is lesz. Nem haragudnánk, ha ezúttal nem a kis, piros versenyautó, hanem valamelyik barátja, mondjuk az ütött-kopott tréler kerülne a középpontba, kevesebb szleng és nagyképűség, s több kedvesség szorulna a filmbe. Mivel John Lasseter egyelőre a Toy Story 4-gyel küszködik, úgyhogy megeshet, hogy Cars 3 számára más rendező-forgatókönyvírót jelöl ki a Pixar.

Mikorra várható? Nincs dátum.

Mennyire sírunk előre tőle?


Despicable Me 3: A két Gru-filmből kizárólag a hadovázó, sárga gombóc mellékszereplők voltak értékelhetőek, róluk pedig épp a napokban került a mozikba egy spin-off The Minions címmel. Teljesen érthetetlen, miért kell most még egy bőrt lehúzni a vajszívű, horgas orrú bűnözőről, aki már meg is tért, és szerelmes is lett – talán most gyerekei fognak születni? Mindegy, biztos sokan megnézik ezt a folytatást, már csak a minyonok miatt is.

Mikorra várható? 2017. június.

Mennyire sírunk előre tőle?


Frozen 2: A Jégvarázs lett minden idők legnagyobb bevételű animációs filmje 2013-ban, úgyhogy nem is nehezedik nagy a nyomás mostanság az író-társrendező Jennifer Lee vállára. Egyáltalán nem.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


The Croods 2: Úgy tűnik, a DreamWorksnek feltétlenül le kell húznia még egy bőrt a kőkorszaki szakikról is, hiszen kasszsikerrel jutalmazták meg kissé együgyű történetükért és grafikájukért cserébe a gyártót.

Mikorra várható? 2017. december.

Mennyire sírunk előre tőle?


How To Train Your Dragon 3: Dean DeBlois kapott egy év haladékot, a harmadik sárkányos filmet ugyanis eredetileg jövőben akarták bemutatni. Reménykedünk: a folytatás ugyanolyan energikus és friss volt, mint az első rész, hátha az éjfúria harmadik kalandja sem okoz majd csalódást.

Mikorra várható? 2018. július.

Mennyire sírunk előre tőle?

Új fajok jelennek meg, vagy végleg kihalnak a berki bárányzabálók

Shrek 5: Tudjuk, hogy az ogre olyan, mint a hagyma: nem olyan büdös, hanem olyan réteges. Nos, ötödszörre talán az illata is hasonlítani kezd már...

Mikorra várható? 2020, talán...

Mennyire sírunk előre tőle?


Puss In Boots 2: Nine Lives & 40 Thieves: Itt a Shrekhez tartozó spin-off folytatása is! Zorro, Babszem Jankó és Humpty Dumpty (+Jancsi és Juliska, a két gonosz óriás) összekotyvasztott története után most Ali baba és a negyven rabló meséjének Csizmás kandúros átdolgozása következik. Káosz? Káosz. De talán humorosan. Lécci!

Mikorra várható? 2018. december.

Mennyire sírunk előre tőle?


Futnak még majd: Big Hero 6 2 (valószínűleg), Ice Age 5 (yepp, ez már az ötödik bőr, jövőre), The Incredibles 2 (2016), Kung Fu Panda 3 (2016. január), The LEGO Movie 2 (2018. május), Madagascar 4 – The Penguins Of Madagascar (2018. május), Toy Story 4 (2017. július)


...és ez a három film mindenhonnan kilóg

Fifty Shades Darker és Fifty Shades Freed: A szürke legértékesebb árnyalatai több mint félmillárdot értek (mozifilmként), és már nagyjából a bemutatókor lehetett tudni, hogy más szemszögből is meg lesz támogatva a történet (kassza). E. L. James ragaszkodik az alkotói szabadságához, Dakota Johnson és Jamie Dornan visszatér a főszerepekbe, Sam Taylor-Johnson viszont elhagyta a rendezői széket.

Mikorra várhatók? 2017 és 2018 februárja.

Mennyire sírunk előre tőlük?


Trainspotting 2: Danny Boyle sem a sequeljeiről ismert, de akárcsak Tim Burton, most egyet bevállalni látszik. A 1996-os Trainspotting olyan erőteljes filmélményt nyújtott, hogy most igen nagyok az elvárásaink a folytatással szemben. Annyi biztos, hogy John Hodge már dolgozik az Irvine Welsh Porno című regényén alapuló forgatókönyvön.

Mikorra várható? Nem tudjuk, de a forgatást valószínűleg 2016-ban ejtik meg.

Mennyire sírunk tőle előre? Lehet nulla hagymát adni? Erre a filmre piszkosul kíváncsiak vagyunk!

A szerző véleménye nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

Címkék

, , , , , , , , , , , cikk