/ /

Alter-native cikkek

22. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, 2014. november 5–9., Marosvásárhely

2014. november 10. · írta

Egy fesztiválbeszámoló általában nem szokott értékelést tartalmazni az adott fesztiválról, jobb esetben ugyanis erre nincs szükség. Van ugyanakkor olyan fesztivál is (és ilyen mostanság az Alter-Native is), amelyről az emberek nézettségi adatokat tippelnekmár azelőtt, hogy a fesztivál első filmjén össze lehetne számolni a nézőket. Ilyenkor szükség lehet leltárra és egy kis pozitív látásmódra.

// beszámoló  // fesztivál, erdélyi műhely

21. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm-fesztivál, Marosvásárhely, 2013. 11. 6–10.

2013. november 11. · írta

Románia legrégebbi filmfesztiváljának 21. kiadása zajlott múlt héten Marosvásárhelyen: szerdától vasárnapig várta a helyi és nemzetközi rövidfilm-rajongókat a Kultúrpalota termeiben az Alter-Native. Felemásan érezhette magát az, aki az egész (fél)hetet a fesztiválozás hangulatának átélésére szánta, hisz míg a bemutatott versenyfilmek továbbra is magas színvonalat képviseltek, hatalmas tömeg sajnos nem repesztette ki a palota falait az öt nap folyamán. 

// beszámoló  // fesztivál

Alter-Native Nemzetközi Rövdifilm-fesztivál – Marosvásárhely, 2012. november 7–11.

2012. november 13. · írta

20 év már az ember életében is sok, nemcsak egy fesztiváléban, főleg ha egy olyan filmfesztiválról beszélünk, amelynek a szervezői nem, vagy nem csak az úgynevezett közönségfilmeket vetítik a nézőknek, hanem olyan alkotásoknak is alternatív megnyilvánulási fórumot biztosítanak, amelyeket jobb esetben is csak több éves késéssel láthatunk valamelyik internetes videómegosztó portálon.

// beszámoló  // fesztivál

19. Alter-Native Marosvásárhelyi Nemzetközi Rövidfilm-fesztivál, 2011. november 2–6.

2011. november 9. · írta

Azok, akik a marosvásárhelyi nemzetközi rövidfilm-fesztivált annak idején Alter-Native-ra keresztelték, talán nem is sejtették, mennyire illő lesz még 19 évvel később is ez a jelző – bár igaz, kissé negatívan átértelmeződve. Ez a rendezvény ugyanis sok szempontból annyira megőrizte hajdani jellegét, hogy 2011-ben már lassan nem is hasonlít egy nemzetközi filmfesztiválra.

// beszámoló  // fesztivál, rövidfilm

18. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál – Marosvásárhely, 2010. november 3–7.

2010. november 8. · írta

A 18. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál programja kellemes meglepetés volt számomra. Csak a fesztivál miatt utaztam Kolozsvárról Marosvásárhelyre, de bátran állíthatom: megérte. Koncerteket, izgalmas, látványos filmek dömpingjét kaptam, zömében olajozott szervezéssel, itt-ott azért némi technikai malőrrel tarkítva.

// beszámoló  // fesztivál

17. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál – Marosvásárhely, 2009. november 4–8.

2009. november 11. · írta

Szeretem a meglepetéseket és a spontánul alakuló helyzeteket. Ezek a legőszintébbek. Az idei Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál kevés meglepetést tartogatott az évről évre ellátogató közönség számára, de legalább a bemutatott filmek változnak a 17 éves fesztivál repertoárjában.

// beszámoló  // fesztivál, rövidfilm

15. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál – Marosvásárhely, 2007. november 7–11.

2008. január 15. · írta

Alter-Native minden évben, Alter-Native mindenképpen, Alter-Native minden mennyiségben. Hosszúfilm, rövidfilm, játékfilm, animációs film, pezsgés, pörgés: ezt kínálja évente öt napon keresztül a filmfesztivál. El kell fogyasztani frissen, ropogósan, és készülni kell a következőre (hogy a végén kezdjük: See you in 2008!).

// beszámoló  // fesztivál