/ /

Belgrád cikkek

Vladimir Paskaljevic: Az ördög városa

2011. szeptember 1. · írta

A szálakat hol lazábban, hol szorosabban összedolgozó hálózat- vagy mozaikelbeszélés sokszínűsége révén teret nyit a pályakezdő filmes számára, hogy felgyűlt mondandóját – elméletileg – gond nélkül belegyűrhesse első alkotásába. Erre jöhetett rá Vladimir Paskaljevic is, mikor ezt a formát választotta a kissé sokat markoló rendezői bemutatkozásához.

// kritika  // filmdráma

Láttuk még a TIFF-en 3.

2010. június 2. · írták: , ,

Rájöttünk: idén érdemes követni a versenyfilmeket! Főleg a Belgrád-Bukarest vonalon. Ezenkívül futott még nemeredeti film Eredeti címmel, még több balett, valamint arthouse-nonszensz több mint két órában. Antonio Tublén, Alexander Brøndsted, Frederick Wiseman, Ming-liang Tsai, Vladimir Paskaljević és Răzvan Rădulescu–Melissa de Raaf filmjeiről.

// kritika  // fesztivál

36. Nemzetközi Belgrádi Filmfesztivál (2008. 02.22–03.02.)

2008. március 7. · írta

Belgrád pozícionálni próbálja magát az újraosztott balkáni filmfesztivál kínálati piacán. Hasonló mentorprogramot igyekszik kialakítani, mint Szarajevó, igaz fókusza keletebbre tolódik – kulturális közeledésében mintha politika is szerepet játszana. Vagy csak jól érzékelte a számára fennmaradt fehér foltot?

// beszámoló  // fesztivál