/ /

Bűnügyi film cikkek

Antonio Piazza, Fabio Grassadonia: Sicilian Ghost Story / Szicíliai kísértettörténet

2018. május 9. · írta

Első hallásra furcsa kombináció egy olyan valós maffiatörténetet misztikummal és mesével ötvözni, amiben gyerekrablás és egy hordó sav is szerepel, ám Antonio Piazza és Fabio Grassadonia úgy döntött, hogy így is lehet hitelesen és újszerűen beszélni az olasz maffiáról.

// kritika  // bűnügyi film, filmdráma

Albert Dupontel: Au revoir lá-haut / Viszontlátásra odafönt

2018. április 6. · írta

Ahogy szinte minden ország teszi, Franciaország is igyekszik megemlékezni az első nagy világégésről és annak következményeiről. A különbség csupán annyi, hogy a franciák ezt a rájuk oly jellemző eleganciával teszik. Így került a vásznakra Pierre Lemaitre népszerű, Goncourt-díjas regényének átdolgozása is.

// kritika  // bűnügyi film, filmdráma

Gárdos Éva: Budapest Noir

2017. október 26. · írta

Kondor Vilmos sikerregénye – pontosabban „fekete szériájának” első sikerregénye – valósággal kiáltott a megfilmesítés után. A rejtőzködő író olyasmit tett le a magyar irodalom asztalára, ami egyrészt szinte teljesen hiányzott addig, másrészt írói megformáltságában is kellőképpen erős ahhoz, hogy „beszakítsa az asztalt”. A Gárdos Éva rendezte filmváltozatról ez nem kifejezetten mondható el, de hibái ellenére is korrekt módon felépített, izgalmas, élvezhető munka lett belőle.

// kritika  // bűnügyi film