/ /

Cannes2010 cikkek

63. Cannes-i Filmfesztivál, 2010. május 12–23.

2010. május 26. · írta

Kevesebb sztár, nehezen induló és hamar lecsengő fesztiválhangulat, némi meglepetés-díj, vegyes, de szinte kivétel nélkül túl hosszú filmek. Röviden így lehetne összefoglalni a vasárnap lezáródott 63. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált. A Variety nevű szaklap szerint a forgalmazók vásárlókedve is lassan jött meg, és az első hétvége felbolydulása után a múlt hét közepétől látványosan hamar esett a hangulat.

// beszámoló  // fesztivál

63. Cannes-i Filmfesztivál, 2010. május 12–23.

2010. május 24. · írta

A Screen folyóirat nem hivatalos, nemzetközi kritikusokból álló zsürijének pontozása szerint Mike Leigh szénája állt a legjobban – mindhiába. Kiarostami személyes kedvenc lett egy olyan versenyprogramban, amit inkább a csalódás kategóriába lehet sorolni. Mivel egyetlen, egyértelműen kiemelkedő film sem volt a versenyprogramban, az utolsóként vetítendő versenyfilm rendezőjének, Mundruczó Kornélnak is esélye lehetett volna a végső győzelemre.

// beszámoló  // fesztivál

63. Cannes-i Filmfesztivál, 2010. május 12–23.

2010. május 21. · írta

A Cannes-i Filmfesztivál nagyon is próbára teszi az ember azon képességét, hogy egyensúlyban tartsa a folyamatosan záporozó, kellemes és kellemetlen meglepetések, a felemelő és bosszantó pillanatok sokaságát, valamint öltözetének folyamatos cserélgetését. A francia Riviérán ilyentájt megforduló emberek általában két nagyobb táborra oszthatók: akiket a Film érdekel, és akiket a Fesztivál.

// beszámoló  // fesztivál