/ /

Chile cikkek

Nicolás López: Aftershock / Utórengés

2013. június 20. · írta

Az Utórengés műfaji megnevezése horror-thriller, de simán elmegy trash-nek is, már amennyiben az orbitális mennyiségű vér, erőszak, sztereotípia, dramaturgiai pontatlanság és a karakterek felszínessége stílusjegyként értelmezhető (bár van egy olyan gyanúm, hogy ebben az esetben ez nem szántszándék, inkább csak mellélövés).

// kritika  // thriller, horror

Steven Soderbergh: Che – Part One / Che – Az argentin

2009. június 18. · írta

„Én most kicsit elmegyek, maguk csak folytassák az ellenállást, míg visszajövök” – mondja a nagyképű, de gyáva helyőrségi parancsnok a beosztottjainak, Castro és Che seregeinek előrenyomulása láttán. Valami hasonlót mondhatott Soderbergh is a stábjának forgatás közben. És úgy tűnik, ezt ő sem gondolta komolyan: valahol a vágószobában kapcsolódhatott be újra a munkálatokba.

// kritika  // életrajzi, háborús

Sebastián Silva: La nana / The Maid

2009. június 2. · írta

Mi tart össze egy családot? Legtöbben azt gondolnánk (és nem is véletlenül), hogy a család feje csakis egy vaskalapos apa, netán egy mindent magára vállaló anya lehet. De mi történik akkor, ha a családban igazából a házvezetőnő hordja a nadrágot? Kiderül ebből a bájos kis chilei–mexikói drámából, ami drámai feszültség helyett inkább nevetésre kényszerít.

// kritika  // filmdráma