/ /

Comedy cluj cikkek

8. Comedy Cluj Nemzetközi Vígjátékfesztivál, Kolozsvár, 2016. október 21–30.

2016. október 28. · írta

Kolozsvár a filmfesztiválok városa. Nagyhírű rendezők legújabb filmjei, nemzetközi sztármeghívottak, workshopok és privát partik. Jó buli ez, miért ne szerveznénk mi is egyet? Nos, így gondolhatták a Comedy Cluj megálmodói is, s eddig, úgy tűnt, nem is tévedtek sokat. Ha az előbb említettek még nem is jöttek össze, úgy nézett ki, már csak idő kérdése, hisz a filmfelhozatal kivétel nélkül minden évben szolid volt: noha a főáramtól kissé távolabb, de még mindig az emészthető, élvezhető, elgondolkodtató medrében folyt. Mindig akadt film, amely friss volt, meghökkentő, emlékezetes. Mindig jó móka volt.

// beszámoló  // fesztivál, vígjáték

7. Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztivál, Kolozsvár, 2015. október 16–25.

2015. október 23. · írta

A Comedy Cluj szervezői azt nyilatkozták, hogy megpróbáltak „intelligens vígjátékokat” beválogatni az idei felhozatalba – volt, hogy ez sikerült is, amikor a néző a nevetgélő szemlélőből értelmező résztvevővé avanzsált. Arra is volt példa azonban, hogy a filmek előtt menetrendszerűen levetített egészségügyibiztosítás-reklám jobb közhangulatot teremtett, mint a film maga.

// beszámoló  // fesztivál, vígjáték

6. Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztivál – Kolozsvár, 2014. október 10–19.

2014. október 20. · írta

Ezzel a szlogennel és a hozzá tartozó sárga kaméleonnal, naponta frissülő kiadvánnyal, fiatal, de nem feltétlen ügyetlen önkéntesekkel, valamint rengeteg izgalmas filmmel volt tele az elmúlt tíz nap a kincses Kolozsvár, amelyről láthatóan hasonló ismertséget próbálnak generálni a fesztivál szótársításának is. Az immár ötletekkel is, és nem csak támogatókkal rendelkező Comedy Cluj végzi a dolgát: évről évre elhozza és bemutatja nekünk a hazai, valamint külföldi független vígjátékok javát.

// beszámoló  // vígjáték, fesztivál

5. Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztivál, Kolozsvár, 2013. október 11–20.

2013. október 22. · írta

Na végre, így kell ezt csinálni! – kiálthatott fel a múlt héten a nagyérdemű a Comedy Cluj filmfesztivál láttán. A legnagyobb európai vígjátékfesztivál elnevezéssel dicsekvő esemény ugyanis kezd méltó lenni a nevéhez, és az impozáns szponzorlista mellett idén már a filmfelhozatala is tekintélyt parancsolt. No nem a TIFF hátborzongató, felkavaró, napokig kísértő opuszaihoz mérten, de már egy összeszedett, egységes fesztivál kinézetét keltve. Egész jó filmekkel. Tény, hogy érdemes feljegyezni. És nem csak a kolozsváriaknak.

// beszámoló  // fesztivál

IV. Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztivál – Kolozsvár, 2012

2012. október 22. · írta

Például a filmfesztivál reklámszpotja. Vagy a kezdő- és zárógálán véghezvitt tisztelgés a mindenkori politikai elit előtt. És még sorolhatnánk. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem volt érdemes október 12. és 21. között beülni a kolozsvári művészmozik vígjáték-kínálatára egy-egy borongós délutánon. A Comedy Cluj ugyanis nem csupán a kincses város második legnagyobb filmfesztiváljává nőtte ki magát, de ambíciói közé tartozik a nemzetközi elismertség is. És ebben láthatólag nem ismer tréfát.

// beszámoló  // fesztivál

III. Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztivál, Kolozsvár, 2011. október 14–23.

2011. október 25. · írta

Sőt, akár még többet is. Ha a három évvel ezelőtt megjelent vígjáték-fesztivál még csupán egy újabb próbálkozásnak tűnt az entertainment business kihasználására, a Comedy Cluj mára bebizonyította, hogy nem esett áldozatául a fesztiválok gyermekbetegségeinek, és ha még nem is állta ki az idők próbáját, az első száz métert már lefutotta ez irányba.

// beszámoló  // fesztivál

II. Comedy Cluj Filmfesztivál, Kolozsvár, 2010. okt. 8-17.

2010. október 18. · írta

Ha fesztivál, jöhet; ha kolozsvári filmfesztivál, akkor még inkább – ezzel az elképzeléssel indíthatták tavaly útjára a Comedy Cluj filmfesztivált a szervezők; így utalhatták át a különböző multik és bankok igazgatói a szponzorizáló összegeket, és erre gondolva dönthetett úgy a múlt héten a város mozió közönsége, hogy vásárlás, kocsmázás és otthoni letöltögetés helyett talán megnéz egy vígjátékot. Moziban, társaságban, együtt nevetve – elvétve.

// beszámoló  // fesztivál

Beszámoló a Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztiválról – Kolozsvár, 2009. október 10–18.)

2009. október 22. · írta

Egy kisváros lakói megszeppenve vették tudomásul, hogy a már meglevő, grandiózus bevásárlóközpontjuk mellé újabb monstrum épül, mely azonos célokat szolgál. Kell-e ez nekik? A Comedy Clujzsal is hasonló a helyzet: Kolozsvárnak már van egy jól működő TIFF-je, vajon szükséges-e egy mostohatestvér megfogantatása? Az elmúlt 8 nap után a válasz meglehetősen pozitív: filmfesztiválokból és nevetésből sosem lehet elég…

// beszámoló  // fesztivál, vígjáték