/ /

Film.dok cikkek

3. FILM.DOK, Csíkszereda, 2006. május 22–28.

2006. június 15. · írta

A teret hatalmas fekete plakátok határolják. Körös-körül felaggatva fekete-piros színházi jelmezek és kellékek. Fekete asztalkákon vidám piros gyertyák. A fesztiválkávézó hangulatát még egy tündéri büfésnéni és egy-egy nagy adag paszulyfőzelék vagy lucskos káposzta is feldobja. Kell-e még valami ahhoz, hogy a szomszéd terembeli vetítések nézője a szünetekben is jól érezze magát?

// beszámoló  // fesztivál

II. FILM.DOK – Sepsiszentgyörgy, 2005. április 6–10.

2005. június 15. · írta

A tavaly született, idén pedig a szervezők szerint egyenesen óvodáskorba lépett FILM.DOK félszáz filmet mutatott be az érdeklődő közönségnek, emellett pedig több festészeti és fényképkiállítás, játékfilmvetítés, néptáncelőadással lenyomtatott székely ételek versenye, színházi táncjáték és egy kommandói kirándulás is szórakoztatta a dokumentumfilm-rajongókat.

// beszámoló  // fesztivál

FILM.DOK – Dokumentumfilm Fesztivál, Sepsiszentgyörgy, 2004. március 16-21.

2004. május 15. · írta

A bukaresti Magyar Kulturális Intézet által szervezett dokumentumfilm fesztivál inkább magyar–románra, mint román–magyarra sikeredett. Nem csak a versenybe került filmek arányából látszik ez (az ötvennyolc film közül csak tizenkettő román alkotás), hanem a zsűri összetételéből is (az előzsűriben nem volt egy román tag sem, a zsűriben pedig csak egy, Cristi Puiu filmrendező).

// beszámoló  // fesztivál