/ /

Filmes lap cikkek

Széles sávú látókör – Filmhusztori

2004. augusztus 15. · írta

Egy filmes lapról recenziót írni látszólag könnyű feladat, az ember lánya úgy gondolja, némi nézegetés után könnyedén véleményt formál, majd szavakba önti benyomásait. A filmhu által üzemeltett magyar moziportál esetében a recenzens nehéz helyzetben van, hiszen többórányi böngészés után sem lehet kivesézni a különböző filmhu-s honlapokat. De ez a jó.

// recenzió  // kiadvány

BiGFILM – Nagy remények

2002. június 15. · írta

Romániában egy filmes lap megjelenése önmagában nagy esemény, lévén, hogy ezen a kisebbségi nyelven megjelenő szaklapon kívül, amit kezében tart az olvasó, más hasonló kiadvány az elmúlt két évben nem jelent meg. Amúgy pedig, mintha a filmlapok Bermuda-háromszöge volna ez az ország, melyben négy filmes lap „süllyedt” el az elmúlt öt évben.

// recenzió  // kiadvány

Az ikertornyok romjai előtt – Cahiers du Cinéma No 561, 2001. október

2001. november 15. · írta

Nem tudok ellenállni a leírás kísértésének: a Cahiers du Cinéma címlapja egyetlen festői kép, szép, kellemes színekkel, akár egy Caspar David Friedrich-festmény. Az esztétikai élménynek csak néhány nagyon szükséges felirat áll ellen: a lógó, a szám tematikus címe (Mozi a történelem fogságában), illetve ennek a lebontása: Sobibor 1943. október 14., Hiroshima 1945. augusztus 6., Paris 1961. október 17., New York 2001. szeptember 11.

// recenzió  // kiadvány