/ /

Filmtettfeszt2010 cikkek

Közönségtalálkozó Szabó Ivánnal, a Vespa című film társ-forgatókönyvírójával

2010. október 10. · írta

A pénteken lezajlott, Groó Diana által rendezett Vespa című film után a társ-forgatókönyvíró Szabó Ivánnal beszélgettünk, mivel a rendezőnő nem tudott ideutazni a fesztiválra. Ivánt Oláh-Badi Levente és a közönség faggatta ki, így a forgatókönyvről és a forgatásról egyaránt kiderült néhány eddig ismeretlen részlet.

// interjú  // fesztivál

Elérkeztünk a 10. Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok utolsó napjához

2010. október 10. · írta

A 10. Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok utolsó napja következik, de néznivalóban egyáltalán nincs hiány. Diák- és tábori filmtől Cannes-ban méltatott alkotásig mindenünk van, a közönség Tóth Barnabás, Mundruczó Kornél, Dyga Zsombor és Vágvölgyi B. András nagyjátékfilmjeivel találkozhat.

// beszámoló  // fesztivál

Közönségtalálkozó Varró-Bodoczi Zoltánnal és a Mátyás, Mátyás alkotóival

2010. október 8. · írta

A Filmtettfeszt első napján lezajló erdélyi dokumentumfilmes tömb után az alkotókat is kifaggattuk filmjeikről. A következőkben a Gördülő horizont alkotójával, Varró-Bodoczi Zoltánnal, valamint a Mátyás, Mátyás animátoraival, Jánosi Andreával és Kassay Rékával készült beszélgetés lenyomata olvasható. Kérdezett Oláh-Badi Levente, Csoma Emőke, valamint a közönség.

// interjú  // erdélyi műhely

Mire számíthatunk a 10. Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok második napján?

2010. október 8. · írta

A sikeres nyitónap után újabb ínyencségekre számíthatnak a 10. Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok látogatói. A mai nap során valóban minden értelemben eleget teszünk a „magyar filmnap” megnevezésnek, hiszen magyar dokumentumfilmtől kezdve kisjátékfilmeken keresztül a legváltozatosabb egészestés filmekig minden lesz a terítéken.

// beszámoló  // fesztivál