/ /

Honlap cikkek

Leszázalékolva, lepontozva – a kritikaegyesítő oldalakról

2016. május 13. · írta

Az úgynevezett review aggregator honlapok, azaz a kritikaegyesítő oldalak kényelmes, hatékonynak tűnő és gyors megoldást kínálnak a döntésképtelenek számára, legyen szó egy étterem megválasztásáról, vagy egy kenyérpirító megvásárlásáról. Egy döntő többségében jó értékeléseket, sok pontot és csillagot felhalmozó porszívót magabiztosabban veszünk meg, mint egy kevésbé agyondicsért gépet. A kritikaegyesítés ilyen esetekben tud jól működni, ez kétségtelen. De az, hogy egy film megítélésében miért hagyatkozunk hasonló honlapok segítségére, rejtély.

// publicisztika  // filmkritikaírás, forgalmazás

Nekünk a honlap lesz a szép

2008. január 15. · írta

Hét és fél évesek vagyunk. Hetvenhat lapszám, több mint ötezer oldal, több mint hetvenezer eladott példány. Ezek csak számok. Kalandos kezdés, könnyebb s nehezebb esztendők, egy rövid kényszerű leállás, majd egy díj és újraindulás. Ezek csak szavak, kívülállónak nem sokat jelentenek, de ez lehetne a Filmtett elmúlt hét éve címkékben.

// publicisztika  

Széles sávú látókör – Filmhusztori

2004. augusztus 15. · írta

Egy filmes lapról recenziót írni látszólag könnyű feladat, az ember lánya úgy gondolja, némi nézegetés után könnyedén véleményt formál, majd szavakba önti benyomásait. A filmhu által üzemeltett magyar moziportál esetében a recenzens nehéz helyzetben van, hiszen többórányi böngészés után sem lehet kivesézni a különböző filmhu-s honlapokat. De ez a jó.

// recenzió  // kiadvány

101 kisportál

2004. augusztus 15. · írta

Az alábbiakban egy tematikus blokkokba szerkesztett filmes honlapgyűjteményt bocsátunk az olvasók rendelkezésére, a teljesség vagy a rangsorolás igénye nélkül. Az eredmény nemcsak tarka és szórakoztató, mint a százegy kiskutya, de reményeink szerint olvasóink számára igen hasznos is.

// lista  // kiadvány