/ /

Horror-komédia cikkek

Chris Butler, Sam Fell: ParaNorman

2012. október 15. · írta

Egy fiatal, osztálytársai által kigúnyolt kissrác szokatlan képességével keseríti meg aggódó szülei életét: halott embertársaival tart fenn kapcsolatot. Ezt a cseppet sem hétköznapi mutatványt csupán különc barátja látszik értékelni, amíg a város idegenforgalmát biztosító kísértethistória valónak nem bizonyul, és a vérbosszút esküdött boszorkány életre nem kelt egy féltucat elátkozott zombit. ParaNorman túlvilági kalandjai hol élénk hahotával, hol elfojtott sikollyal törik meg a mozi sötétjét, míg a miniatűr gyurmafigurák Oscar-díjas színészeket megszégyenítő átéléssel adják elő természetfeletti történetüket.

// kritika  // animáció, vígjáték

Eli Craig: Tucker and Dale vs Evil / Trancsírák

2011. december 21. · írta

A Trancsírák felszabadítóan blőd, egycsattanós slasher-paródia, amely pengeéles iróniával veri el a port a rasszista redneck-horrorokon, A texasi láncfűrészes mészárlástól a Halálos kitérőig. Fanyar, keresetlen B-filmes humora pedig kielégítő alternatívát kínál az ellaposodó (Doghouse) vagy elkommerszesedő (Zombieland) zombiparódiákkal szemben.

// kritika  // horror, vígjáték

Alexandre Aja: Piranha 3D

2010. november 9. · írta

Kevés remake-et ismerünk, ami jobban sikerült az eredetijénél, olyan viszont még nem készült, ami mindezt második hivatalos feldolgozásként mondhatta volna el magáról. Joe Dante 1978-as klasszikusát, a Piranhát producere, Roger Corman 1995-ben már újradolgozta egyszer, de Alexandre Aja meglepően harapós Piranha 3D-je mindkét változatot übereli.

// kritika  // horror

Bruce Campbell: My Name Is Bruce

2009. március 5. · írta

Úgy látszik, divatja van a nem szabványos, önvallomásos, vadul önreflexív „autobiopic” színészfilmeknek. Van Damme őszinteséggel kacérkodó gyónása után most Bruce Campbell mesél saját magáról, saját maga által. De míg az előbbi egy tágabb, emberi kontextusból szemlélte, szemléltette saját magát, Bruce nem is nagyon akar kilépni a saját maga keretéből.

// kritika  // vígjáték, horror