/ /

Humor cikkek

„Machete don't text” – 2010 legjobb filmes beszólásai

2010. december 24. · írta

Talán évről évre nehezebb egy ilyen jellegű listát összeállítani – egyre kevesebb az igazán emlékezetes film, a frappáns beszólásokról nem is beszélve. Ennek ellenére megpróbáltam összegyűjteni az év legjobbjait, noha a legszellemesebb poént már rögtön lelőttem a címben, azért íme a többi.

// lista  // humor

Says who? Fellini? – 2008 legjobb filmes aranyköpései

2009. január 2. · írta

Minden év végén megpróbálok felállítani egy kis „kedvenceim voltak az idén” toplistát, csak úgy fejben, csak úgy magamnak – bár évről évre kevesebb olyan film akad, amit egyáltalán rákerülhetne a listára. Az idén a kiéhezett szemek helyett a fülek mindenképpen jóllakhattak: botrányos beköpésekből akadt bőven! Íme a top-csokréta, és igen, Joker megint itt van!

// lista  // humor

A fesztiválszervezők tízparancsolata – A fesztiválszervezők tízparancsolata – Hogyan szervezzünk tökéletes filmfesztivált a festői Erdélyben?

2008. december 30. · írta

A Filmtett szerkesztői eddig több mint 225 filmfesztiválon vettek részt, legalább 10 800 filmet néztek meg, körülbelül 32,7 kiló salátát fogyasztottak az állófogadásokon és minimum 42-szer szorítottak kezet Jancsó Miklóssal. Ilyen tapasztalatok birtokában az erdélyi magyar filmfesztiválokról is merünk nyilatkozni.

// publicisztika  // humor, fesztivál

Nicsak Kin-Ki Dug?! – Egy díszdoboz ajánlója

2006. december 15. · írta

Hozzászokhattunk, hogy Magyarországon a díszdobozok, igényes extraváltozatok terén nagy a lemaradás. Vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy néhány országban, mint például Dél-Koreában, Japánban, vagy az Egyesült Államokban hihetetlen alázattal és imádattal viseltetnek bizonyos alkotók és alkotásaik iránt, nem spórolva a kiadványon, ahol fel sem merül, hogy lefaragnak extrákat, „kifelejtenek” extralemezeket a költséghatékonyság miatt.

// ajánló  // humor

Foszforos Bosszú a Boszporuszon

2006. december 15. · írta

Az ezerkilencszázas évek végétől a képrögzítés új technikai eszköze, a film, a „tömegek művészete”-ként íródott bele a köztudatba – mondta Ronda Andor, a Nyű Jork Tájmsz kritikusa. Nem csoda tehát, ha Hollywood – a minél nagyobb nyereség elérése érdekében – nem tesz egyebet, mint a globalizálódó világ több százmilliónyi közönségének az igényeit elégíti ki termékeivel.

// kritika  // humor

Az Antarktiszi Nemzetközi Jéghegy Csúcsa Filmfesztiválról

2006. december 15. · írta

Jó az, ha az ember lánya jóban van a főszerkesztőjével, mert ha nem, akkor igen hamar elküldhetik melegebb éghajlatra. Még nem tudom mivel érdemeltem ki, de engem legutóbb nem is Szibériába, hanem egyenesen az Antarktisz legtávolabbi csücskébe száműztek, hogy: „no, majd onnan hozz nekünk fesztiválbeszámolót!” Nagy lehet a bűnöm, mert a szállást és az útiköltséget is fizették! No, de sebaj gondoltam, rajtam nem fognak ki. Ha menni kell, hát megyek és CSAKAZÉRTIS tudósítok.

// beszámoló  // humor, fesztivál