/ /

Humor cikkek

Forgatási interjú az első erdélyi pornófilmről

2006. december 15. · írta

Az erdélyi filmgyártás mindezidáig fehér területét szándékszik betölteni az a produkció, melynek a hetekben kezdődtek el a munkálatai. A Kard és fasza munkacímen futó film az első erdélyi magyar pornófilm szerepét fogja betölteni. A film alapjául Awas Albert falvédőszöveg-író hasonló című munkáját választotta Kotton György fiatal alkotó. A forgatási helyszínen, egy hegyi tisztáson beszélgettünk az alkotóval.

// interjú  // humor

A film története – Címszavakban az ókortól a 20. századig

2006. december 15. · írták: , , , , , ,

Az etruszk nemzeti filmgyártásról Kr.e. a tizenharmadik századból vannak először képkockás emlékek. Az etruszk filmesek könnyű fahrt-hajóikkal támadták az egyiptomi partvidéket, céljuk a bambusz- és kókuszültetvények fölötti ellenőrzés megszerzése volt.

// tanulmány  // humor

Film és technika abszolút kezdőknek

2006. december 15. · írta

Újdonsült filmkészítőkként korábban nyilván filmnézők voltunk, ezért kötelező anyanyelvi szinten beszélnünk a film nyelvét. A következő cikk azoknak fog segíteni, akik otthon a kis szobasarkukban egy szép napon eldöntik, hogy filmet akarnak forgatni kedvenc plüssmackójuk mindennapjairól.

// tanulmány  // humor

Matulacio, Veletlenulsecia, Angeldaycio és a többiek – Telenovella-paródia blogos módra

2005. március 15.

Javában dúl az interneten a blogláz. Gondolataidat, rövidke eszmefuttatásaidat, egyáltalán nyilvános naplódat írhatod rendszeresen, képekkel tűzdelheted meg, sőt, még versenyezhetsz is vele. És bárkit megnevettethetsz vagy elgondolkodtathatsz, aki rábukkan. A márciusi Filmtett-lapszám előkészítésekor véletlenül akadtunk rá a következő freeblog-szövegre, amelynek gunyoros szerzőjére sajnos azóta sem sikerült ráakadnunk. A blog forrása a http://enmagam.freeblog.hu/Files/brazil.htm weboldal. Azt kívánjuk, olvasóink is csak annyit nevessenek ezen a telenovella-paródián, amennyit mi szórakoztunk rajta. A szerkesztők

// publicisztika  // humor, forgatókönyv