/ /

Képriport cikkek

Székely moziplakátok, 2013

2013. december 29. · írta

A Nagy Székely Autonóm Mozi(újjá)építés momentuma még várat magára, de azért mü jól a dolgok elejibe megyünk, a tavaly megkezdett divatot folytatva. Nem ezek a legjobb filmek, nem ezek a legjobb plakátok, de még az es lehet, hogy nem ezekből lehetett volna a legjobban címet ferdíteni. De hát akkor mi ez? Mesze semmi, fogd meg jól! BÚÉK!

// lista  // humor

Székely moziplakátok, 2012

2012. december 30. · írta

Mindenki panaszkodik – s joggal – hogy a magyar forgalmazók címei fertelmesek. Evvel mi is muszáj egyetértsünk. De azért mégse lehet angolul vetítni filmeket Székelyföldön (egyelőre sehogyse lehet, mert nincs is mozi), így aztán ügyesen megcsináltuk pár idei film rendes, becsületes székely plakátját. Tuggyák... egy szebb jövő reményébe'...

// lista  // humor

Egy kiállítás képei – Orosz István grafikus, animációsfilm-rendező a KAFF-on

2011. június 19. · írta

Június végéig ad otthont a Kecskeméti Képtár (Cifrapalota) annak a KAFF alkalmából szervezett kiállításnak, amely az idén 60. életévét töltő Orosz István grafikusművész, animációsfilm-rendező képeiből. Az évfordulóval összhangban 60 arckép került a falakra. Alábbi galériánk a tárlat összeállításáról és hangulatáról tudósít.

// beszámoló  // animáció

A tábor, akit Filmtettnek hívnak 2. – Filmtett-Duna Műhely tábori napló – 2008. július 17.

2008. július 17. · írták: ,

Beindult mind a kilenc filmalkotó műhely munkája. Az egyes műhelyek még csak magukban dolgoznak, de a rendezőjelöltek már szemrevételezték a csoportokat és tervezgetik stábjaikat. Az animációsok elkészítették első mozgó képsoraikat és rövid hangfelvételeiket. A tegnapi napot kétórás velencei-tavi hajókázás koronázta.

// beszámoló  // erdélyi műhely

A tábor, akit Filmtettnek hívnak 1. – Filmtett-Duna Műhely tábori napló – 2008. július 16.

2008. július 16. · írta

Tegnap megkezdődött a 7. Filmtett-Duna Műhely alkotótábor. Idén először a magyarországi Velencére költözött a mintegy 80 fős csapat, amelynek tagjai máris belevágtak az első kisjáték-, valamint animációs filmek előkészítésébe. A tábor idén 9 műhellyel működik. A következő 10 napban várhatóan közel 20 film fog elkészülni.

// beszámoló  // erdélyi műhely