/ /

Mafsz cikkek

55. Országos Függetlenfilm Fesztivál – Szombathely

2008. október 30. · írta

2008. október 16. és 19. között zajlott a szombathelyi AGORA-Savaria moziban a Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) ezévi országos fesztiválja. A területi szemlékről továbbjutott és az előzsűri válogatásából összeállított 51 filmes versenyprogram vetítése két napra koncentrálódott – rövid szünetekkel, éjszakába nyúló konzultációkkal.

// beszámoló  // függetlenfilm

A MAFSZ Független Film- és Videoszemléi

2006. május 15. · írta

Ki az amatőr, ki a független, meddig amatőr az amatőr, és mikortól fogva „profi”, mitől független a független, és honnan kezdve veszíti el függetlenségét? Korántsem gondolom, hogy ezek egyszerűen megválaszolható kérdések lennének, és írásomnak nem is e bonyolult korszakjelenség feltárása a fő célja, inkább arról szeretnék rövid összefoglalást adni, hogy mi derül ki az „amatőrségről” és a „függetlenségről”, ha a MAFSZ által szervezett független film- és videoszemlékre vetünk egy pillantást.

// beszámoló  // fesztivál

Ünneplés és fesztivál

2006. május 15. · írta

2006. április 6-a, csütörtök. A Budapesti Függetlenfilm Szemle megnyitója. Bakács Tibor Settenkedő mond köszöntőt. Arról beszél, hogy a függetlenfilmes senkit nem szolgál ki, de tulajdonképpen nem önszántából filmez. Kényszer alatt áll: az elbeszélés kényszere hajtja. És alázatos, mert szenvedélyéért akár arra is képes, hogy – állást vállalva a médiában – pénzért csináljon filmet. A közönség nevet. Jubilálunk: idén hetvenöt éves a MAFSZ. Hetvenöt – legfeljebb ennyien vagyunk most a megnyitón: szervezők és függet-lenfilmesek.

// beszámoló  // fesztivál