/ /

Mai magyar forgatókönyv cikkek

Krigler Gábor, forgatókönyvíró

2006. augusztus 15. · írta

Krigler Gábor négy évig dolgozott a legnépszerűbb magyar szappanopera, a Barátok közt történetírójaként, majd 2004-ben jelent meg (folyt.köv) Hogyan írjunk tévésorozatot című szakkönyve a televíziós írás alapjairól. Jelenleg több helyen is oktat forgatókönyvírást, két nagyjátékfilm-és egy sorozatterve előkészítés alatt van.

// interjú  // forgatókönyv

Lovas Balázs, forgatókönyvíró

2006. augusztus 15. · írta

Lovas Balázs neve Dyga Zsombor filmjeinek (Tesó, Kész cirkusz) társ-forgatókönyvírójaként vált ismertté, jelenleg Rohonyi Gábor készít nagyjátékfilmet Konyec című könyvéből, és három műve is előkészítési szakaszban van. Krigler Gáborral karöltve forgatókönyvírást oktatnak a Filmhu Forgatókönyvíró Iskolában és a BMI-n, és tankönyvíráson törik a fejüket, no meg pitching fórumot szerveznek a Hegedüs Bálint részvételével nemrég alakult filmíró cégükkel, a Fade-In Script Consultinggal.

// interjú  // forgatókönyv

Interjú Németh Gáborral

2006. augusztus 15. · írta

Extremitás és hétköznapiság a forgatókönyvekben, amerikai típusú sztenderdek oktatása vagy művészképzés... A forgatókönyvírók egyetemi képzéséről kérdeztük Németh Gábort, a színház- és filmművészeti egyetem tanárát, a rádió irodalmi osztályának szerkesztőjét, számos kuratórium tagját. Egy úr, aki ír – mivel, vele ellentétben, én nem vagyok író, talán megengedhetem magamnak az efféle közhelyes minimalizmust.

// interjú  // forgatókönyv