/ /

Profik takarásban cikkek

Beszélgetés Csabavölgyi Eta smink- és maszkmesterrel

2006. november 15. · írta

Van egy szakma, melynek a művelői közt a szakma sem oszt díjat Magyarországon, kárpótlásul azonban a színészek kegyeikbe fogadják őket, intim terüket és titkaikat osztják meg velük. Kicsit pszichológusok is. Egy tavaly véget ért forgatáson Lovasi András popidol főszereplő épp arról merengett, hogy életében egyszer járt fodrásznál, mert nem szereti, hogy állandóan dumálni kell közben, és még valaki buherálja is. Ezalatt Csabavölgyi Eta turkált a hajában, akit Lovasi mégis megszokott valahogy az egyhónapos együttlét során. Gothár-, Bacsó-, Fábry-filmek és számtalan külföldi produkció után Cseta még mindig aktív szakmabelinek számít.

// interjú  // technika

Interjú Várhegyi Rudolf hangmérnökkel

2006. november 15. · írta

„Nagy szerencse, ha az ember azzal foglalkozhat amit igazán szeret.” Ezt egy terepszemle során mondta nekem egy Békés megyei boncorvos. Ugyanazzal a kíváncsi, élénk tekintettel beszélt szakmájáról, mint Várhegyi Rudolf, aki szintén vagdos, csak épp szervetlen anyagokat, dialógokat, hangsávokat. Rudolfot számos hazai rendező hívta már csapatába, például Péterek (Tímár, Gothár, Gárdos, Politzer) és Andrások (Muhi, Szőke, Kardos), no meg számtalan kisjátékfilm-rendező is. Különbség is van persze a boncorvosok halottai és Rudi hallottai közt. Utóbbiak közszemlére tétetnek.

// interjú  // magyar

Beszélgetés Khin András, steadicam operatőrrel

2006. november 15. · írta

Khin András a Magyar Televízióban képezte magát segédoperatőrré, majd focus pullerként és kameramanként, illetve operatőrként dolgozott, mígnem, ahogy ő fogalmaz, belecsöppent a steadicam világába. 2000 óta több tucat magyar és külföldi nagyjátékfilmben és reklámban működött közre steadicam operatőrként, a HSC tagja.

// interjú  // magyar