/ /

Tangó cikkek

Bernardo Bertolucci: Ultimo tango a Parigi / Utolsó tangó Párizsban

2017. november 4. · írta

Az Utolsó tangó Párizsban nemcsak azért aktuális, mert épp 45 éves a film, hanem Harvey Weinstein, Kevin Spacey és a (nem csak) hollywoodi zaklatási botrányok kontextusában is újra el lehet csámcsogni a filmmel kapcsolatos pletykákon, nyilatkozatokon. Persze Bernardo Bertolucci klasszikusnak számító erotikus drámája nem csupán a szereplők későbbi interjúi nyomán vált botrányossá, a maga korában is sok vihart kavart.

// trivia  // erotika, filmdráma

Interjú Frédéric Fonteyne belga filmrendezővel

2013. április 1. · írta

A Tango Librét látván még annak is kedve támad táncra perdülni, aki egyébként kétballábasnak hiszi magát. Frédéric Fonteyne olyan filmet készített, amelyben a szereplők mély drámái beágyazódnak a tangóba, ez a tánc mindenkit magába foglal, ez a tánc az élet tánca. A rendező negyedik játékfilmjével elnyerte a Velencei Filmfesztivál különdíját és a Varsói Filmfesztivál fődíját, a film magyarországi bemutatója alkalmából Fonteyne Budapestre látogatott.

// interjú  // filmdráma

Stéphane Brizé: Je ne suis pas là pour être aimé / Tétova tangó

2006. május 15. · írta

Ha néha az ember egy esős, kedvetlen délutánon bemegy a moziba, nem valószínű, hogy magasak az elvárásai, csak szeretné, ha valamitől jobb kedve lehetne. A Tétova tangó hat a lélekre, olyan, mint egy nagyon jó könyv olvasása, vagy zene hallgatása. Nézése közben érezhetően gazadagodunk mind lelkileg, mind szellemileg.

// kritika  // zenés film