/ /

Tiff2006 cikkek

V. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, 2006. június 2–11. – Árnyak szekció

2006. augusztus 15. · írta

A Shadows (Árnyak) kategóriában, ahogyan azt már megszokhattuk, ebben az évben is horror és thriller jellegű filmeket, a műfaj sztereotípiáit felsorakoztató ijesztgetős horrort és valódi misztikával, feszültséggel telített igényes alkotásokat: fantasztikus, misztikus, bizarr filmeket láthattunk.

// beszámoló  // fesztivál

V. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, 2006. június 2–11. – Supernova szekció

2006. augusztus 15. · írta

Öt év alatt a TIFF közönsége már megszokhatta, hogy – amint az a nevesebb filmfesztiválokon lenni szokott – nemcsak a versenyfilmek szekciójában fénylenek fel említésre méltó alkotások. A Kolozsváron bemutatott szupernóvák a rangos díjakkal kitüntetettek közül kerültek ki. Egyesekről már olvashattunk a Filmtett hasábjain, mások meg nem is annyira „szupernóvák”. Az alábbiakban ezekről a kivételekről lesz szó.

// beszámoló  // fesztivál

V. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, 2006. június 2–11. – Határok nélkül szekció

2006. augusztus 15. · írta

Az ötödik TIFF Határok nélkül blokkjának filmjei teljesítették a szekció válogatási kritériumait, hiszen szinte kivétel nélkül olyan alkotások kerültek a palettára, amik valamilyen oknál fogva túlfeszítették a filmszerűség és a nézhetőség kereteit. Egy évvel ezelőtt tíz filmet mutattak be ebben a blokkban, idén néggyel többet. Miért?

// beszámoló  // fesztivál