/ /

Titanic filmfesztivál cikkek

21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál - beszámoló I.

2014. április 8. · írta

Jelen sorok írója első alkalommal van Titanicon, úgyhogy nehézkes lenne a fesztivál 21. kiadásának előző évekkel való összehasonlítása, annyi viszont minden bizonytalanság nélkül állítható, hogy erősen döcögve akart beindulni a hétvége, legalábbis fesztivál-szempontból. Szombaton és vasárnap például a főhadiszállásnak számító Urániában egyszem filmet lehetetett megnézni naponta. Ami testvérek közt is vérszegény felhozatal, főleg, ha a főváros egyetlen nemzetközi nagyjátékfilmes fesztiváljáról van szó. Úgyhogy azzal foglalkozunk, ami van.

// beszámoló  // fesztivál

18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál (Budapest, 2011. április 8–16.)

2011. április 18. · írta

Idén április 8. és 16. között zajlott a budapesti Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 18. kiadása. Felnőtté válásának folyamata – amint azt a sajtóból megtudhattuk – bonyolult procedúrának mutatkozott, olyannyira, hogy egy hivatalos programfüzettel sem volt képes megajándékozni a fővárosban szétszórt nézőközönségét.

// beszámoló  // fesztivál

A 14. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál amerikai alkotásai

2007. június 15. · írta

Ahogy azt már a korábbi években megszokhattuk, a Titanic idén is számos remek amerikai filmet hozott el a magyar fesztiválközönségnek. Az Egyesült Államokból származó rakománya közt összesen tizenhat művet, vidám koncertfilmet és formabontó kosztümös drámát egyaránt találtunk.

// beszámoló  // fesztivál, amerikai

A 13. Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztivál amerikai filmjei

2006. június 15. · írta

A Titanic Fesztivál már elsõ kiadása óta nagy figyelmet szentel az amerikai függetlenfilmes alkotásoknak. Az egyéb nemzeti szekciók mellett gyakran az egyesült államokbeli munkák is külön programban szerepelnek. Idén az Amerika felfedezése szekcióban hat filmet nézhettünk meg.

// beszámoló  // fesztivál

13. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál – 2006. március 30–április 9., Budapest

2006. május 15. · írták: ,

Balszerencséktől mentesen, immáron tizenharmadszor hajózott ki a versenyfesztivállá előlépett Titanic, fedélzetén ötven bemutatóval, kilenc versenyfilmmel és egy háromtagú nemzetközi zsűrivel. A rengeteg film tengerében mi magunk is elmerültünk: most csak a jobbakról essék szó.

// beszámoló  // fesztivál