/ /

Titanic2003 cikkek

XI. Titanic Filmfesztivál, Budapest, 2003. október 9–19. – Hullámtörők szekció

2003. november 15. · írta

A tavalyinál kevesebb filmmel (43), de több sztárvendéggel (8) büszkélkedhetett a tizenegyedik kiadásához érkezett budapesti Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Az öt helyszínen futó vetítésekre több, mint tizennyolcezer néző volt kíváncsi, de a tíz közönségtalálkozó iránt is élénk volt az érdeklődés.

// beszámoló  // fesztivál

XI. Titanic Filmfesztivál, Budapest, 2003. október 9–19. A félhold-tenger – Muszlim hétköznapok  szekció

2003. november 15. · írta

A tadzsik, palesztin, török és libanoni „filmdrámák” mindegyikében vágyott utazások, illetve utazások és vágyak mozgatják az eseményeket, csakúgy, mint az idei Titanic Grúziában (Julie Bertuccelli: Mióta Otar elment) és Algériában (Yamina Bachir-Chouikh: Rachida) játszódó történeteiben.

// beszámoló  // fesztivál

XI. Titanic Filmfesztivál, Budapest, 2003. október 9–19. – Fiatal hajtások szekció

2003. november 15. · írta

Az idei Titanicon külön kis fesztivál szerveződött a kezdő francia filmesek bemutatkozása végett, az elsőfilmeseket támogató GAN Alapítvány jóvoltából. A FranciArt, azaz a Magyarországi Francia Évad Keretében három rendezőt is vendégül láttak: Amalia Escriva, Olivier Jahan, Thomas de Their Mundruczó Kornéllal, Pálfi Györggyel és Török Ferenccel beszélgetett a Toldi mozi filmfinanszírozásról szervezett kerekasztal-beszélgetésén.

// beszámoló  // fesztivál

XI. Titanic Filmfesztivál, Budapest, 2003. október 9–19. – A bűn mélysége szekció

2003. november 15. · írta

Jókora csalódást jelentett az idei Titanic fesztivál egyik legérdekesebbnek ígérkező szekciója. A bemutatott filmek, bár különböző bűn-felfogással rendelkeztek, egy közös vonást magukon viseltek: a bűn poklának legsötétebb bugyraiba, oda, ahol minden, a bűnnel kapcsolatos fontos kérdés fellelhető, nem merészkedtek be.

// beszámoló  // fesztivál