/ /

Videokamera cikkek

Profi és félprofi kamerák – Mozifíling DV-áron

2006. február 15. · írta

Ebben a részben a Canon két olyan digitális videokamerájával ismerkedhetünk meg, amelyek elsősorban azoknak szólnak, akik videokamerával szeretnének minél közelebb kerülni a filmszalag illúziójához. A gyártó a számos beépített számítógépes funkció mellett biztosította a bármilyen más Canon-optikával való kompatibilitást is.

// tanulmány  // technika

Profi és félprofi kamerák – Irány a HD! – A Sony HVR-A1E és a HVR-Z1E High Definition kamerák

2005. október 15. · írta

Ezek a kamerák, amelyek már HD-ben is tudnak rögzíteni, és rendelkeznek filmes szolgáltatásokkal, talán már tényleg alkalmasak arra, hogy olyan minőségű anyagot forgassunk velük, amely vászonra kivetítve is élvezhető. Ezzel tényleg megnyílik annak a lehetősége, hogy nagyon kis költségvetésű filmeket (legalább is a költségvetés technikai részén) lehessen készíteni anélkül, hogy nagy kompromisszumokat kellene kötni a minőség rovására. Ezt persze csak a jövő döntheti el, de az innen legalább jól néz ki.

// tanulmány  // technika

Profi és félprofi videokamerák – Sony Mini DV és DVCAM kamerák

2005. július 15. · írta

Az utóbbi, mondjuk húsz évben olyan hatalmas fejlődés volt tapasztalható a videotechnikában is, főleg a digitális technológia megjelenésével, amely lehetővé tette a nemcsak a videomagnók, hanem a mind jobb felvételi technikát alkalmazó videokamerák elterjedését is. Ma egy jobb számítógép segítségével egy amatőr filmes (videós) felvételeit könnyedén megvághatja otthon is, és azonnal ki is írhatja mondjuk DVD-re, vagy elküldheti barátainak e-mailben az internet segítségével.

// tanulmány  // technika