/ /

Viggo mortensen cikkek

Nem süllyed. Szárnyal – 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál I.

2015. április 14. · írta

Április 9-én a ’71 című brit háborús thriller nyitotta a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált az Urániában. Yann Demange rendezői debütálása után azonban leginkább pénteken kezdődött a filmes dömping – a megszokott öt helyszínen (Uránia Nemzeti Filmszínház, Örökmozgó, a Puskin és a Toldi mozi, valamint az A38 Hajó), nyolc szekcióban, 9 napon át vonul vászonra 34 nemzet 52 alkotása. Az idei fesztivált a szemkápráztató sokszínűség jellemzi.

// beszámoló  // fesztivál

David Cronenberg: Eastern Promises / Gyilkos ígéretek

2008. február 14. · írta

London. Szakadó eső. A városban, ahol sosem havazik, az arab borbély unokája borotvával nyiszálja egy orosz emigráns torkát, majd egy orosz tinédzser szülés közben vérzik el a műtőasztalon. David Cronenberg ezekkel a képekkel – két halálesettel és egy születéssel – nyitja erőszakos drámáját.

// kritika  // bűnügyi film, thriller

David Cronenberg: A History of Violence / Erőszakos múlt

2006. február 15. · írta

A moziból kifelé jövet zsolozsmaszerűen mormolok Cronenberg-filmeket, jeleneteket, csontból készült pisztolyt, átalakuló testeket és bélből gyúrt metaforákat: a hiány a legfontosabb alakzata ennek a filmnek, folyamatosan emlékeztet, miért is szeretem (múlt időre még nem áll rá a kezem) a filmjeit.

// kritika  // bűnügyi film, képregényfilm