/ /

Workshop cikkek

Interjú Orosz Anna Idával és Patrovits Tamással

2013. november 15. · írta

Családias hangulat, kedves emberek, sok-sok animációs film, napsütés, jókedv – néhány hete zajlott a Primanima, Magyarország legfiatalabb animációsfilm-fesztiválja. Orosz Annaida kurátor, programigazgató és Patrovits Tamás fesztiváligazgató, kreatív igazgató idén második alkalommal szervezte meg a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált – ez a szemle azért is különleges, mert az elsőfilmeseknek ad lehetőséget a bemutatkozásra Budaörsön, a fővárostól pár kilométerre, ahol nem zúg a villamos, a troli, a metró, nem rohannak az emberek. Annaida és Patro több szállal kötődik az animációhoz, a fesztivál pedig a „közös gyerekük”. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan működtetik ezt a szemlét, mik a terveik, és mi a személyes viszonyuk ehhez a fesztiválhoz.

// interjú  // animáció

Alkotóműhely a 16. AlterNative filmfesztiválon

2008. november 18. · írta

Első alkalommal került sor egy rövidfilmes workshopra az AlterNative Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál keretén belül idén november 6–8. között. A workshopot a Maros megyei MADISZ és a Színházművészeti Egyetem szervezte. „Ez az első olyan filmfesztivál, amelynek saját filmje van” – jegyezte meg Tobias Frühmorgen a vetítés előtt.

// beszámoló  // fesztivál

Beszámoló egy hangmérnöki workshopról

2008. október 31. · írta

Az idei Filmtettfeszt végén, a Sapientia – EMTE kolozsvári székházában Komlódi Gábor, Vadon Zoltán és Várhegyi Rudolf hangmérnök rövid bevezetőt tartott arról, hogy mivel jár egy film hangjának elkeszítése, és hogy mindeközben a hangmérnökök hogyan járnak – olykor pórul.

// beszámoló  // technika, fesztivál

Rövid beszámoló egy rövidfilmes workshopról

2008. október 14. · írta

Very Short Films Workshop – a Német és a Francia Kulturális Központ új projektjét szeptember 29. és október 10. között rendezték meg Kolozsváron. A terv szerint a három francia rendező előre megírt forgatókönyveik alapján készít filmet három magyarországi operatőrrel, három németországi hangmérnökkel, romániai vágókkal, kameraaszisztensekkel és világosítókkal.

// beszámoló  // rövidfilm, forgatási beszámoló

Demián József filmes mesterkurzusa Marosvásárhelyen, 2004. október 11–12.

2005. január 15. · írta

Minimális hírveréssel tartotta meg október 11-12-én Marosvásárhelyen Demián József filmrendező, operatőr az 1992-es Kodak Masterclasses videókazetta-sorozattal híressé vált oktatómódszere európai bemutatóját.1 A mesterkurzust a Marosvásárhelyi Színművészeti Akadémia és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar, Humántudományok Tanszéke szervezte.

// beszámoló  // fesztivál