/ /

Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál

, , , , , fesztivál (filmfesztivál)

Szolnok, Tisza mozi ()

2012. május 14.

http://festival.tiszamozi.hu/000_Fesztivalok/2012/


A fesztiválra olyan 2010. január 1 után készült művek nevezését várnak, amelyek képzőművészeti alkotások filmes eszközökkel történő bemutatására, (újra)értelmezésére vállalkoznak, illetve egy vagy több képzőművész (művészeti csoport) életéről, annak egyes szakaszairól készültek. Itt a helye azoknak a filmeknek is, amelyek a képzőművészet egyes irányzatait, korszakait, társadalmi összefüggéseit tárják fel. Nem utolsó sorban pedig várjuk azokat a filmeket, amelyek maguk is a képzőművészet valamely eszközének felhasználásával készültek (pl. kísérleti és animációs filmek).

A 2012-es fesztiválonbemutatkozási lehetőséget teremtenek olyan önként jelentkező fiatal művészeknek, alkotócsoportoknak, filmeseknek, akik a fesztivál szellemiségéhez illeszkedő produkció bemutatását vállalják, legyen az bármilyen művészeti ágban létrehozott alkotás. Előnyben részesítik a kevés szöveggel, vagy szöveg nélkül is élvezhető produkciókat, kiállításokat stb. A programban részvevőknek a fesztivál költségvetésétől függően, szállást, étkezést és esetleg útiköltséget biztosítanak.

A szervezők csak az előző év január 1-je óta készült filmeket fogadnak el. Egy alkotó – a mű rendezője vagy szerkesztője – max. 2 filmet nevezhet. A filmek közül előzsűri válogatja össze a vetítendő mozgóképes anyagot.

Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál