Dokumentumfilm, Kisjátékfilm, Diákfilm


V. Savaria Filmfesztivál

Nemzetközi

Szombathely, Magyarország

2018. május 23. – 2018. május 25.

2019. március 25.

Szombathelyi Médiaközpont

A Szombathelyi Médiaközpont 2018-ban is meghirdeti a Savaria Filmszemlét, melyre 2018. május 23-25 között kerül sor, Szombathelyen.

A dokumentumfilmek, kisjátékfilmek és filmetűdök mellett az idei évben a diákfilmesek pályaműveit is várják a szervezők, műfaji megkötés nélkül.

Az V. Savaria Filmszemlére online pályázati űrlap helyes kitöltésével lehet nevezni, a http://savariafilmszemle.hu/ honlapon. Ezenkívül egy háromnapos szakmai konferenciát is szerveznek A mozgókép, mint nemzetet, települést, közösséget és személyiséget formáló eszköz címmel. Az Európai Unió területéről érkező pályaművek szövegkönyvét a nevezéshez kérik csatolni, hogy a zsűri elé, valamint a nyilvános vetítésre már feliratozva kerülhessenek a versenyfilmek. A pályaműveket a regisztráció beérkezését és visszaigazolását követően kell feltölteni a visszaigazoló e-mailben szereplő FTP-fiókba, a megadott formátumban.

Ezenkívül egy háromnapos ingyenes szakmai konferenciát is szerveznek A mozgókép, mint nemzetet, települést, közösséget és személyiséget formáló eszköz címmel. A szállásigénylés és a szakmai konferenciára történő jelentkezés is elérhető a honlapon.

Versenykategóriák

  • dokumentumfilmek
  • kisjátékfilmek
  • filmetüdök
  • diákfilmek

Díjak

A zsűri az első, második és harmadik helyekért pénzdíjat, valamint különdíjakat oszt ki. A diákfilmek díjazottjai értékes műszaki tárgyjutalomban részesülnek.