/ /

Dokumentumfilm fesztiválok

Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál

Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál – Szeged, Magyarország

A mustra szervezői szerint a filmkultúra evolúciója egy olyan szakaszba érkezett, amikor beköszönt a régi technikák reneszánsza. A professzionális filmkészítők soha nem fordultak el teljesen az egyszerűbb technológiáktól, a költségkímélőbb rendszerek pedig néha még alkalmasabb eszköznek bizonyulnak a művészi mondanivaló kifejezésére. A szegedi Super 8 mm Fesztivál megálmodói és szervezői ma...

// nagyjátékfilm, kísérleti, animáció, dokumentumfilm, kisjátékfilm

film.dok

film.dok – Csíkszereda, Csíki Játékszín, Románia

Román–magyar dokumentumfilmes fesztivál. Az elmúlt két évben készült, korábban még nem nevezett filmek nevezhetők a következő kategóriákban: ANTROPOLÓGIA.DOK - néprajzi, antropológiai film TUDOMÁNY.DOK - tudományos-ismeretterjesztő film TÖRTÉNELEM.DOK - történelmi témájú dokumentumfilm MŰVÉSZET.DOK - képzőművészeti és irodalmi témájú dokumentumfilm TERMÉSZET.DOK - természettel foglalkozó...

// dokumentumfilm

CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál

CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál – Pécs, Magyarország

A 2009 előtt Moveast néven létezett filmfesztivál elsődleges célja a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a közép- és délkelet-európai – horvát, szerb, szlovák, cseh, lengyel, bolgár, osztrák, bosnyák, ukrán, török, görög, román – elsőfilmes alkotók bemutatása és megismertetése a közönséggel és a szakmával.

// nagyjátékfilm, dokumentumfilm

Paris Cinéma Nemzetközi Filmfesztivál

Paris Cinéma Nemzetközi Filmfesztivál – Párizs, Franciaország

A párizsi nyár előkelő kulturális rendezvényének a francia főváros kilenc kerülete ad otthont. A nemzetközi versenyprogramon kívül számos egyéb rendezvény társul a filmünnephez: a szervezők minden évben díszmeghívottként egy-egy távoli ország filmgyártásának gyöngyszemeiből szemezgetnek. A program workshopokkal és közönségtalálkozókkal egészül ki.

// nagyjátékfilm, dokumentumfilm

Best Film Fesztivál (BFF)

Best Film Fesztivál (BFF) – Brassó, Románia

2007 óta évente megszervezett országos rövidfilm-fesztivál. 2009-es speciális szekciója, a Braşov – Be. Live it a város turisztikai profilját hivatott népszerűsíteni versenyen kívül. A fesztivál hitvallása: mindannyiunkban rejtőzik egy felfedező, minden fiatal filmesben rejtőzik kis újabb Lumière, aki újra felfedezi a film varázslatát.

// kísérleti, animáció, dokumentumfilm, kisjátékfilm