/ /

Nagyjátékfilm fesztiválok

TofiFest

TofiFest – Torun, Lengyelország

A fesztivál mottója: „Because everyone has a rebel inside.”  Ennek szellemében válogatja össze a szervezőcsapat a fesztiválon levetített nagyjátékfilmeket és rövidfilmeket.

// nagyjátékfilm, kisjátékfilm

Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF)

Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) – Tokió, Japán

A Tokiói Nemzetközi Filmfesztivált 1985-ben rendezték meg először a japán fővárosban. Ez Japán egyetlen nemzetközileg is elismert filmfesztiválja, és egy a világ 12 legnagyobb fesztiválja közül. A versenyprogramon kívül speciális vetítéseket tűz műsorára, ugyanakkor különös figyelemmel kíséri Ázsia és Japán filmművészetét.

// nagyjátékfilm

Toronto After Dark Film Festival

Toronto After Dark Film Festival – Torontó, Kanada

A fesztivál minden évben a Halloween előtti héten zajlik. Horrorra, sci-fi-re, fantasyra és egyéb rokon műfajokra szakosodott. A filmek Észak-Amerikából, Európából és Ázsiából érekeznek. A díjakat a közönség szavazza meg. A fesztivál szlogenje: "Truly out of this world."

// nagyjátékfilm, kisjátékfilm

Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (Toronto International Film Festival)

Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (Toronto International Film Festival) – Toronto, Kanada

Az 1976-ban létrehozott fesztivál más fesztiválok programjából válogatott. Mára Észak-Amerika legfontosabb filmpremiereket bemutatófesztiváljává nőtte ki magát, amelyre sajtó és szakma, forgalmazók és filmkészítők egyaránt figyelnek. A fesztivált szervező Toronto International Film Festival Group karitatív, nonprofit, kulturális szervezet, amely céljaként az emberek világképének film általi megváltoztatását...

// nagyjátékfilm

Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF)

Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) – Kolozsvár, Románia

Kolozsvár legjelentősebb, a nemzetközi fesztiválszövetség (FIAPF) által is akkreditált, nemzetközi fesztiválja. Versenyprogramja az első- és második filmekre összpontosít, rövid- és egészestés filmek számára egyaránt van versenyprogramja. A Filmtett beszámolói az utóbbi évekből: TIFF 2016, percről percre TIFF 2015, percről percre TIFF 2014, percről percre TIFF 2013, percről percre TIFF ...

// nagyjátékfilm