/ /

Nem versenyfesztivál fesztiválok

Filmtettfeszt

Filmtettfeszt – Kolozsvár, Nagyvárad, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Kézdivásárhely, Beszterce, Szeben, Zilah, Nagybánya, Románia

A Filmtettfesztet röviden így lehetne összefoglalni: Válogatás az elmúlt év erdélyi és magyarországi filmterméséből.  Erdélyi filmszakos diákok és a Filmtett-Duna Műhely alkotótáborban készült filmek bemutatása. Kerekasztalok, közönségtalálkozók a meghívott alkotókkal. A fesztivál éves beszámolóit, cikkeket, híreket, programot stb. a Filmtettfeszt oldalon találsz.

// nem versenyfesztivál

Le Giornate del Cinema Muto

Le Giornate del Cinema Muto – Pordenone, Olaszország

A némafilmek rajongóinak és kutatóinak találkozója. Különböző kategóriákban, „szekciókban" vetítik a filmeket, ezek viszont inkább egy rendező életművét alkotó, vagy egy periódusból valamilyen logika szerint kiválogatott filmeket jelentenek. Filmeket nevezni nem lehet, mivel csak eredeti némafilmeket vetítenek, élő zongorakísérettel, olykor teljes zenekari kísérettel.

// nem versenyfesztivál

Mozinet Filmnapok

Mozinet Filmnapok – Budapest (Puskin mozi), Magyarország

2010 óta megszervezett, a nemzetközi filmfesztiválok (Berlin, Cannes, Karlovy Vary, Velence, Torontó, Oscar-gála) kedvenceiből összeállított vetítéssorozat. A központi, budapesti helyszínhez (Művész mozi) 2014-re csatlakozott Debrecenben az Apolló mozi, Nyíregyházán a Krúdy mozi, Szegeden a Belvárosi mozi és Székesfehérváron a Barátság mozi.

// nem versenyfesztivál

Offscreen Filmfesztivál

Offscreen Filmfesztivál – Brüsszel, Belgium

Függetlenfilmes fesztivál, ritkán bemutatott filmek szemléje, amely „Brüsszelt a szürreális és a bizarr fővárosává teszi″. Nem versenyfesztivál, és szervezői semmiféle díjat nem adnak át. A program egységei és a különféle kiállítási formák révén a jelen és a múlt filmgyártása közti olykor ismeretlen, olykor meglepő kapcsolatokat keresik. A nevezőlapot bármely „csodabogár filmkészítő″...

// nem versenyfesztivál

One World Filmfesztivál

One World Filmfesztivál – Madrid, Spanyolország

A One World cseh kezdményezés spanyol leágazása. Időtartamban nagyjából megegyezik az eredeti, prágai fesztiváléval, és ugyancsak az emberi jogok tág témakörébe tartozó filmekből állítja össze műsorát.

// nem versenyfesztivál