Bogotai Filmfesztivál

A fesztivált 1984 óta szervezik meg. 1995 óta videóverseny is kiegészíti a versenyprogramját. A fesztivál eredetileg a kolumbiai filmgyártás szemléjének a szerepét vállalta fel, de már második kiadásakor tágította a versenyző országok körét a Karib-szigetekre, Dél-Amerikára, Spanyolországra, Franciaországra és a Csendes-óceáni országokra. Jelenleg elsőfilmes rendezők nemzetközi fesztiválja.

Castellinaria Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja

A Castellinaria célja megismertetni a fiatalságot a filmművészettel. 1988 óta évente szervezik meg Tessin kanton fővárosában, Bellizonában. A nagyjátékfilmes versenyprogramba 60 percnél hosszabb, 35 mm-es nyersanyagra forgatott filmeket lehet nevezni.

International Short Film Festival Berlin

Közel félezer filmet vetítenek a fesztivál 6 napja alatt. Nevezni lehet olyan kisjátékfilmekkel, amelyek vetítési hossza nem haladja meg a 20 percet, valamint olyan dokumentumfilmekkel, amelyeknek a hossza nem több, mint 30 perc. A fesztivál egyébkén a 80-as években indult, akkor Super8-filmfesztiválként mutatkozott be a független berlini mozikban.

Gyerekszem Filmfesztivál

Filmkészítő gyerekek magyarországi fesztiválja. A rendezvényre 6 és 19 év közötti gyerekek jelentkezhetnek kisjáték-, animációs, dokumentumfilmmel, vagy más műfajú (zenés videoklip, kísérleti film stb.) munkáikkal. Először 2007-ben volt Gyerekszem Filmfesztivál. A programsorozat és verseny ötletét a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban 2003 óta működő filmkészítő szakkör adta, ahol a gyerekek film nyelvén, képekben fogalmazzák meg a problémáikat, és […]

Espoo Ciné Nemzetközi Filmfesztivál

Nevezési díj: 10 euró filmenként Elfogadott formátumok: pályázni DVD-vel lehet (2-es régiós kódolásban), ha a film nem angol nyelvű, akkor az angol felirat kötelező A vetítésre 16 mm vagy 35 mm film szükséges, kivételes esetekben pedig esetleg mini DV PAL, DVCam PAL, Betacam SP PAL, Digibeta PAL.