/ /

New York bandái

(Gangs of New York)

Film

Színes , , , 2002.


New York bandái

Gangs of New York


, ,

, , , , , , , ,

,


http://video.movies.go.com/gangsofnewyork/

http://www.imdb.com/title/tt0217505/

Kritika a Filmtetten

Martin Scorsese: Gangs of New York / New York bandái

· írta

Martin Scorsese tudja milyen a New York-i alvilág. Az olasz származású rendező számos világhírű filmjével bizonyította már, hogy nála jobban senki nem ismeri a nagyvárosok peremvidékein sínylődő népcsoportok mindennapjait. A külvárosi miliő „szociológusának” legújabb műve egy újabb nagyívű gengszter-eposz, mely ezúttal a kezdetekről mesél. Filmje a XIX. századi New York zűrzavaros világába enged betekinteni, abba a korba, amikor még nem létezett a maffia, ám a szegénység és a létbizonytalanság megteremtette annak alapjait.

Teljes New York bandái kritika itt

Történet

New York jó százötven évvel ezelőtt a bűnbandák városa volt. A történet szereplőinek otthona az Öt Pont, Amerika egyik legszegényebb környéke, ahol folyton rivális bandák vívnak háborút az utcák feletti hatalomért.

Amsterdam Vallon, miután kiengedik a javítóintézetből, visszatér az Öt Ponthoz. Egyetlen célja, hogy bosszút álljon Hentes Billen, aki édesapját szeme láttára ölte meg tizenöt évvel korábban. A bandavezér hatalma azóta csak nőtt, és most még nagyobb kegyetlenséggel harcol az új ír bevándorlók ellen.

Győzelmeit minden évben megünnepli, és Vallon pont erre a napra vár, hogy méltó bosszút álljon apjáért... Közben azonban beleszeret Hentes Bill egykori szerelmébe, Jenny Everdeane-be.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

New York bandái (Gangs of New York)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    7
  • A látogatók szerint
    8/10 · 16 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

martin scorsese, new york bandái előzetes, port, filmadatlap, film infó, gangs of new york trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2002