Men in Black - Sötét zsaruk 2.
Barry Sonnenfeld
2002
Men in Black - Sötét zsaruk 2.

A Filmtett szerint: 6 10 1

6

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Men in Black - Sötét zsaruk 2.

Színes, amerikai, 88 perc, 2002
Magyar cím
Men in Black - Sötét zsaruk 2.
Eredeti cím
Men in Black II

Történet

J különleges ügynök (Will Smith) egy rutinfeladatnak tűnő ügyben kezd el nyomozni. Egy földönkívüli megölt egy másik földönkívülit. Nem nagy ügy, előfordult ilyen már jobb családokban is. Ám a nyomozás során J egy ördögi bűntény nyomára bukkan, amely mögött Sereena (Lara Flynn Boyle), a gonosz kylothiai lény és kétfejű, ám még így is féleszű társa, vagyis társai, Scrad és Charlie (Johnnny Knoxville) áll, illetve állnak. Ráadásul Sereena szívdöglesztő külsejű, fehérnemű manökennek álcázza magát. Csak egyvalaki segíthet, K ügynök (Tommy Lee Jones), akinek korábban biztonsági okokból minden emlékét törölték, és most egy másik veszélyes kormányszervezet alkalmazottja: postás.

Ezt írtuk a filmről:

A kólától a táskarádióig – A Columbia stúdió története III.

A hetvenes évek végeztével a Columbia ázsiója tovább emelkedett, és anyagilag is egyre szilárdabb helyzetbe került. A stúdió óriási sikerekkel, A kék lagúnával, illetve két vígjátékkal (Dutyi dili, Bombázók a seregnek) nyitotta 80-as éveket. Az egyre biztosabb nyereségtermelést a bevásárlásra készülő Coca-Cola sem hagyhatta figyelmen kívül, és 1982. június 22-én felvásárolta az ekkor már Columbia Pictures Industries néven működő birodalmat.

Tanulmány, 2010. november 2. – írta

A viszontlátás búja és öröme – Sorozatok, előzmények és folytatások

Hányszor éreztük úgy egy jó könyv vagy film után, hogy képtelenek vagyunk megválni hőseinktől, hogy a történet itt nem érhet véget. Képzeletünkben számtalan kalandot forgattunk le velük csak azért, hogy életben tartsuk őket, amíg újra meg nem jelentek a lapokon vagy a vásznon. S cseppet sem zavart, hogy képzelgéseink voltaképpen az eredetitől alig eltérő variációk csupán. A szereplők családtagokká, közeli rokonokká váltak, akikkel mindenképpen tartani kell a kapcsolatot.

Tanulmány, 2002. november 15. – írta

Történetbe zárt fekete ügynökök – Barry Sonnenfeld: Men in Black II / Men in Black – Sötét zsaruk 2.

Nem meglepő számunkra, hogy a MIB II. a kronologikusság ellenére mégsem fed egy ennek megfelelő logikai sorrendet is, elejtett hibákat is felfedezhetünk a filmben. Van itt film a filmben és újra a filmben, ugyanis egy olyan elmesélendő történetről szerzünk tudomást az elején, mely nem történt meg, és amelyről egy nem létező dosszié számol be, majd a nem létező történetben újra megjelenik (a levetített videokazetta részlet révén) az, ami szintén a nem létezőről és a meg nem történtről szól.

Kritika, 2002. október 15. – írta

Kicsit megfojtogattam – Interjú Rip Tornnal

Idén volt 40 éves a Szelíd motorosok, amelyben Jack Nicholson szerepe eredetileg Rip Tornnak íródott. Ez a kedélyes texasi cowboy-figura Amerikában színészlegenda – nálunk jószerivel ismeretlen a neve. Az ifjúság édes madara, a Királyok királya, A Cincinatti kölyök, a Kóma, az Airplane 2, A bennfentes, a Men in Black – Sötét zsaruk, a Marie Antoinette 78 éves, Emmy díjas és Oscar-jelölt sztárjával a Berlinalén beszéltünk.

Interjú, 2010. január 4. – írta
Támogass egy kávé árával!
 
Men in Black - Sötét zsaruk 2.

Men in Black - Sötét zsaruk 2.

Színes akciófilm, vígjáték, sci-fi, 88 perc, 2002

Rendező:
Szereplők: , , , , , , , , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

6

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat