/ /

A végső megoldás: szerelem

(It's All About Love)

Film

Színes , , , , , 2003.


A végső megoldás: szerelem

It's All About Love


,

, , , , , , , , ,

,


http://www.imdb.com/title/tt0273689/

Kritika a Filmtetten

Thomas Vinterberg: It's All About Love / A végső megoldás: szerelem

· írta

Bár lehetetlennek tűnik, mégis bekövetkezik, hogy a nyári napsütést hóesés váltja fel, és hamarosan vastag hótakaró borítja a földet. Emberek esnek össze az utcákon, és a járókelők közönyösen lépnek át felettük. Ráadásul már a tehetség sem egyedi adottság, hiszen mindenki pótolható, anélkül, hogy bárki észrevenné a cserét.

Teljes A végső megoldás: szerelem kritika itt

Történet

2021-et írunk: John (Joaquin Phoenix) válófélben van Elenától (Claire Danes). Hosszú ideje élnek külön. Elenát felkapta a hírnév, nemzetközileg elismert jégkorcsolya-bajnok lett, ügyvédekből, menedzserekből, trénerekből álló stábja veszi körül nap mint nap. Környezetében feszült hangulat uralkodik - John véletlenül rájön az okára: a rengeteg meghívást már képtelenség teljesíteni, ezért Elena helyére hamarosan klónokat állítanak be. Elena rájön, hogyha a biológiai hasonmások felváltják őt, veszélybe kerül az élete.

Thomas Vinterberg rendező szakít a Dogmával: a régi cinemascope-filmekre emlékeztető stilizációval és egy olykor szégyentelenül szentimentálisnak tűnő hangvétellel szívbe markoló betekintést enged a kozmopolita elit köreibe, a globál-nomádok életébe. Egy olyan világba, ahol a természeti katasztrófák és az érzelmi zűrzavar az úr, mélységesen humanista filmjében Vinterberg azt sugallja, hogy a külső és belső káosz alapjában véve egy és ugyanaz: mindkettő a szeretet és törődés hiányából fakad. Ezt sugallja a cím is.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

A végső megoldás: szerelem (It's All About Love)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    6
  • A látogatók szerint
    8/10 · 4 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

thomas vinterberg, a végső megoldás: szerelem, port, filmadatlap, film infó, it's all about love, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2003