/ /

Babette lakomája

(Babette's Feast)

Film

Színes , , , , 1987.


Babette lakomája

Babette's Feast

Babettes gæstebud


, , , , , , , , , ,

, ,

, , ,


http://www.imdb.com/title/tt0092603/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A Nordisk Film története II.

· írta

Amiről mindeddig nem esett még szó, viszont fajsúlyos helyet foglal el a stúdió életében, az az animációs részleg, a Nordisk Tegnefilm története. Az egykor a Disney égisze alatt tevékenykedő Dave Hand producer-rendező még az 50-es évek elején a Ring, Frank & Rønde stúdióhoz került Vedbækbe. Børge Ring terve az volt, hogy Hand egy egészestés animációs filmet készítsen a Nordisknak, a stúdió pénzén.

Teljes Babette lakomája cikk itt

Történet

Férje és fia elvesztése után, Babette elszökik a polgárháború által feldúlt Franciaországból. Egy kis dán faluba érkezik, ahol két nővér, Filippa és Martine házában talál munkát. Az egész település élete vallásos, puritán légkörben zajlik, amelyet a helyi lelkész, a két lány apja irányít. A vallási vezető halála után a nővérek továbbra is szigorú, protestáns elvek szerint élnek. A sors úgy hozza, hogy a francia házvezetőnő nagy mennyiségű pénzt nyer, ezért búcsúvacsorát ad a falu lakosainak, amely az ízek, az elegancia és a harmónia sajátos remekműve. A fogadás alatt a helyiek fokozatosan újra felfedezik az élet örömét és konyhaművészet titkait.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Babette lakomája (Babette's Feast)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    10/10 · 5 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

gabriel axel, babette lakomája, port, filmadatlap, film infó, babette's feast, babettes gæstebud, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1987