/ /

Nagyítás

(Blowup)

Film

Színes , , 1966.


Nagyítás

Blowup


, , , , , , , , ,


http://www.imdb.com/title/tt0060176/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A hatvanas évek filmművészete (2.)

· írta

„Az ideológiák kimentek a divatból, de a fecsegés tovább folyik. Csak azt nem lehet többé tudni, miről beszélnek. Az emberek tovább mennek, de már senki nem tudja, milyen irányba.” (Pier Paolo Pasolini: Madarak és ragadozómadarak, 1966)

Teljes Nagyítás cikk itt

Történet

A művészet szerepét boncolgató film egyben pillanatfelvétel a 60-as évek Londonjáról, a korszak szabad szelleméről és alakuló partikultúrájáról. A képek titkai közt élő fotós (az akkor még ismeretlen David Hemmings alakítja,) egy napon évődő szerelmes párt kap lencsevégre a parkban. Amikor azonban otthon előhívja a képeket, a várt idill helyett mintha egy gyilkosság képei bontakoznának elő. Gyanúját megerősíti, hogy a műteremben nemsokára feltűnik a fotókon szereplő rejtélyes hölgy (Vanessa Redgrave), aki bármit megtenne, hogy megkaphassa a képeket.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Fesztiválszereplések

  • 1968 – két BAFTA-jelölés – a legjobb film, a legjobb operatőr kategóriában
  • 1967 – két Oscar-jelölés – a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv kategóriában

Díjak

  • 1967 – Arany Pálma
Nagyítás (Blowup)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    9/10 · 5 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

michelangelo antonioni, nagyítás előzetes, port, filmadatlap, film infó, blowup trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1966