/ /

Magánbeszélgetés

(The Conversation)

Film

Színes , , 1974.


Magánbeszélgetés

The Conversation


, , , , , ,

,

,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0071360/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A thriller műfajtörténete 3/2. (1960-1979)

· írta

A hatvanas-hetvenes években a thriller műfajban két fő irányvonalat különíthetünk el: a pszichothriller alműfaját, amely leginkább a horrorral mutat rokonságot, illetve a kémtörténetek és a politika ihlette paranoia-filmekét. Mindkettőben az emberiség legsötétebb és legbetegebb arca jelenik meg.

Teljes Magánbeszélgetés cikk itt

Történet

Ez a Cannes-i nagydíjas film a magányosan élő, 44 éves Harry Caul drámáját mutatja be, aki a lehallgatás császára, de egy jól fizető, rendkívül profin kivitelezett munka során fokozatosan ráébred saját kiszolgáltatottságára.

"Amikor a forgatókönyvet írtam, még fogalmam sem lehetett a későbbi Watergate-ügyről és az azóta ismeretessé vált más hasonló dokumentumokról" - nyilatkozta a ma 60 éves rendező, aki eredetileg egy lélektani horrorfilmet akart készíteni egy különös foglalkozású ember magányáról, de végül a felelősség kérdése került a középpontba. Mit tegyen, mit tehet egy hivatalból pártatlan lehallgató, ha az ifjú feleségét még a parkban is figyeltető cégigazgató netán bűntényre készül?

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Díjak

Cannes (1974) - Arany Pálma

Magánbeszélgetés (The Conversation)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 8 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

francis ford coppola, magánbeszélgetés, port, filmadatlap, film infó, the conversation, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1974