/ /

Táncos a sötétben

(Dancer In The Dark)

Film

Színes , , , 2000.


Táncos a sötétben

Dancer In The Dark


, , , , , , , , , , , , , ,

,


http://www.dancerinthedarkmovie.com

http://www.imdb.com/title/tt0168629/

Kritika a Filmtetten

Lars von Trier: Dancer in the dark / Táncos a sötétben

· írta

Kevesen hitték volna egy évvel ezelőtt, hogy Cannes-ban Arany Pálmát lehet nyerni egy musicallel. Talán egyedül a különc Lars von Trier (aki visszautasítva a felajánlott luxusszállodákat, az említett fesztiválra saját lakókocsijával ment) mosolygott volna ravaszul a felvetésre. Ő ugyanis egy ilyen filmmel a tarsolyában érkezett tavaly májusban a francia tengerpartra.

Teljes Táncos a sötétben kritika itt

Történet

Selma Jezkova, a gyermekét egyedül nevelő, cseh bevándorló anya egy Washington-állambeli üzemben dolgozik a 60-as évek elején. Konyhai mosogatókat készít és mellékes munkát is vállal. Selma ugyanis egy örökletes betegség következtében hamarosan meg fog vakulni, s fiára, a tizenkét éves Gene-re is hasonló sors vár, ha nem sikerül időben elég pénzt összekuporgatnia a költséges műtétre. Selma ezt olyannyira titokban tartja, hogy még fia sem tudja, milyen betegségben szenved.

Selma sivár életében az egyetlen menekülést szenvedélyes zeneszeretete jelenti, s azon belül is a hollywoodi musicalek csupa-dal, csupa-tánc betétszámai.

Bár alig lát, s csöppet sem tehetséges, ő is fellép A muzsika hangja helyi színköri előadásán és rendszeresen arról fantáziál, hogy egyszer ő is egy musicalben szerepelhet.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Táncos a sötétben (Dancer In The Dark)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 20 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

lars von trier, táncos a sötétben előzetes, port, filmadatlap, film infó, dancer in the dark trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2000