/ /

Volt egyszer egy Vadnyugat

(C'era una volta il West)

Film

Színes , , 1968.


Volt egyszer egy Vadnyugat

C'era una volta il West


, , ,

,

, , , , , , , ,

,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0064116/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A western története 3/3.

· írta

Európában a film őskorától kezdve készültek westernek. A század elején Franciaországban Joe Hamman, Németországban pedig Lugosi Béla főszereplésével forgattak vadnyugatinak nevezett filmeket. Az európai western azonban csak a hatvanas években teremtett iskolát.

Teljes Volt egyszer egy Vadnyugat cikk itt

Történet

Az elmaradhatatlan szájharmonikájáról nemes egyszerűséggel csak Harmonikának nevezett rejtélyes idegen már régóta hajszolja Franket, a gyilkos bandavezért, akivel sürgős párbajozni valója van. Frank azonban mással van elfoglalva: a nyugat felé terjeszkedő mohó vasúttársaság megbízásából meg kell tisztítania a terepet, hogy potya áron jussanak hozzá a tervezett pálya melletti földekhez. Most azonban komoly gondja akad Jill, az egykor örömlányként hírnevet szerző, gyönyörű özvegy személyében, aki körömszakadtáig ragaszkodik a birtokához. A tablót még Cheyenne, a szökött bandita színesíti, akiről senki sem tudja, melyik oldalon áll.
A Vadnyugat hőskorának színes forgataga lenyűgözően tárul elénk Sergio Leone világsikert aratott, klasszikus mesterművében.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Volt egyszer egy Vadnyugat (C'era una volta il West)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 32 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

sergio leone, volt egyszer egy vadnyugat előzetes, port, filmadatlap, film infó, c'era una volta il west trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1968