/ /

A dicsőség zászlaja

(Flags of Our Fathers)

Film

Színes , , , , , 2006.


A dicsőség zászlaja

Flags of Our Fathers


,

,

, , , , , , , , , , , , , ,

, ,


http://www.flagsofourfathers.com/

http://www.imdb.com/title/tt0418689/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Clint Eastwood mozgó (arc)képei – Egy rendhagyó rendezői pályaív Hollywoodban 2.

· írta

Clint Eastwood az álomgyár egyik legtermékenyebb figurájának számít, az IMDb.com vonatkozó adatlapján színészként 66, rendezőként pedig 34 filmcím szerepel a neve mellett, és akkor nem beszéltünk produceri vagy zeneszerzői tevékenységéről: életművét alaposan áttekinteni tehát legalábbis egy kismonográfia keretében lehetséges csupán. Folytatjuk rövid összefoglalónkat.

Teljes A dicsőség zászlaja cikk itt

Történet

A II. világháború idején készült egyik legismertebb fotót Iwo Jima szigetén készítették 1945 februárjában. Hat tengerészgyalogos közös erővel tűzi ki rajta az amerikai zászlót az elfoglalt szigeten. Európában ekkor már a végéhez közeledett a háború, de a Japán elleni hadművelet legnehezebb, legvéresebb szakasza még hátra volt. A fotó egy pillanat alatt beemelte a történelemkönyvekbe a hat tengerészgyalogost - de nem mentette meg az életüket. Közülük hárman még aznap meghaltak, három társuk végül hazajutott - de nem szívesen váltak a háború utáni propaganda eszközévé. Bradley őrmester (Ryan Phillippe) sosem beszélt a hőstettéről, nem tartott otthon másolatot a fotóból, csendesen élt és idős korában halt meg: fia csak a temetése után tudja meg, ki volt az apja, és akkor kezd nyomozni, mi is történt igazán azon a napon Iwo Jimán.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

A dicsőség zászlaja (Flags of Our Fathers)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    7
  • A látogatók szerint
    10/10 · 4 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

clint eastwood, a dicsőség zászlaja előzetes, port, filmadatlap, film infó, flags of our fathers trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2006