/ /

Jött egy busz...

(A Bus Came...)

Film

Színes , , , , 2003.


A Bus Came...

Jött egy busz...


, , , ,

, , ,

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

, , , ,

, ,


http://www.imdb.com/title/tt0373948/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Játékfilmek versenyben szekció. Budapest, Mamut mozi, 2003. január 28. – február 4.

· írta

A kísérletezés és a keresés az idei szemlén sem hiányzott a játékfilmes mezőnyből. Minél több a vizuális impulzus, a multimediális hatás, minél bonyolultabb és összetettebb lesz a valóság, annál kuszábbak lesznek az érzelmek és a sorsok, annál több, árnyaltabb formára és történetre lesz szükség ezek kifejezésére. Műfajt, stílust, színészeket és képeket keresők a 34. Magyar Filmszemlén.

Teljes Jött egy busz... cikk itt

Történet

A Jött egy busz... öt, lazán kapcsolódó szkeccsfilmből áll; a részeket mindössze az köti össze, hogy mindegyik valamilyen módon kapcsolódik egy budapesti buszjárathoz. Az egymástól hangulatában és stílusában is erősen különböző mini-filmeket Török Ferenc (Cipők), Schilling Árpád (No Comment), Bodó Viktor (Negyedóra), Pálfi György (Táltosember vs. Ikarus) és Mundruczó Kornél (A 78-as Szent Johannája) készítették Jancsó Miklós szakmai és baráti támogatásával, aki egyben a film alapötletét is szolgáltatta.

Schilling filmje szokatlan szerelmi történet, álomszerű betétjelenettel.

Török filmjének hősei a történet szereplőinek cipői: a lábbelik „szemszögéből" nézhetjük végig egy ipari alpinista szerencsétlen, mégis sorsszeru halálát.

Bodó Negyedórája egyszerre korrajz és krimi.

Pálfi György képregény-motívumokat felhasználó történetében az Ikarus elvesztéséért bosszút kiáltó Daidalosz, és az őt megállítani akaró Táltosember mitikus harcát mutatja be a mai budapesti éjszakában.

Mundruczó Kornél epizódja véres operafilm: Szent Johanna történetének parafrázisa, amely baleseti mentési gyakorlatokban áldozatot alakító statiszták között játszódik.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Díjak

  • 2003 – 34. Magyar Filmszemle – Kollektív alkotói díj és produceri díj
Jött egy busz... (A Bus Came...)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    5/10 (1 értékelés, 1 kritika)
  • A látogatók szerint
    10 · 1 értékelés
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

mundruczó kornél, bodó viktor, pálfi györgy, schilling árpád, török ferenc, jött egy busz..., port, filmadatlap, film infó, a bus came..., film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2003