/ /

Elhagyatva s megtalálva

(Lost and Found)

Film

Színes , , 2005.


Elhagyatva s megtalálva

Lost and Found


, , , , ,

, , , , , , ,

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

, ,

, , ,

, , , , , , ,


http://www.imdb.com/title/tt0454883/

Történet

Az epizódfilmek reneszánszát és korát éljük. Egyre több ország rendezője áll össze, hogy készítsen egy egész estés játékfilmet, rövidfilm-mozaikokból. Az már csak a néző jutalma, ha a végére az egész harmonizálva összeáll, s a „leitmotív" ugyanaz mindegyik alkotónál. Hat fiatal kelet-európai filmrendező összefogásával készült az Elveszett tárgyak című alkotás, amely a generációk közti konfrontációt járja körül. Hol volt, hol nem volt címet is adhatnánk ennek az új „rövidre vágva" játékfilmnek, hiszen mind a hat rendező más- és más történetet mesél el, s mégis úgy érzi az az ember, hogy van bennük valami közös. Talán a közös múlt, a kelet-európai sors. A hátteret az adott rendező szülőhazája jelenti: Bulgária, Románia, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia-Montenegro és Észtország fiatal rendezői. A magyar epizód készítője, Mundruczó Kornél, az összekötő animációs rész alkotója, Mait Laas, a bolgár epizód rendezője, Nadja Koseva, valamint a szerb rész rendezője, Stefan Arsenijevic, valamint főszereplője, Milos Vlalukin, a film művészeti tanácsadója, a Berlinale munkatársa, Nikolaj Nikitin. (port.hu)

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Fesztiválszereplések

  • 2006 – Mar del Plata-i Filmfesztivál – versenyben a fődíjért

Díjak

  • 2005 – Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál – Ezüst Sirály
Elhagyatva s megtalálva (Lost and Found)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    7/10 (1 értékelés, 1 kritika)
  • Szerinted?

Címkék

stefan arsenijevic, nadejda koseva, mait laas, mundruczó kornél, cristian mungiu, jasmila zbanic, elhagyatva s megtalálva előzetes, port, filmadatlap, film infó, lost and found trailer, videó, film, történet, story, magyarul, online, 2005