/ /

Fény hull arcodra

(Light Falls on Your Face)

Film

Színes , , 2002.


Light Falls on Your Face

Fény hull arcodra


,

, , , , , ,

, , , , , , , , ,

,


http://www.imdb.com/title/tt0325439/

Kritika a Filmtetten

Gulyás Gyula: Fény hull arcodra

· írta

Vannak filmek, amelyekben a szereplők és az őket eljátszó színészek aprólékosan egyénítettek, gesztusaikra, öltözetükre, mondataikra hosszú ideig emlékszünk, képi szótárunk részeivé válnak. Tőlük eltérőek a karakter megjelenítés azon esetei, ahol általános, sztereotipikus vonások kitűnő színészek alakításában vetülnek vászonra, ám attól még azok tipikusak maradnak.

Teljes Fény hull arcodra kritika itt

Történet

A történet valahol Közép-Európában, a XIX. század második felében játszódik. Egy nő és egy férfi, a háború nehézségeitől kifáradva, egy kis faluban szeretne megpihenni. A nő özvegy, férje meghalt a háborúban, a férfi pedig dezertőr. Mindketten ismerik a települést még a békés időkből, amely most egyáltalán nem emlékeztet ugyanarra a nyugodt helyre Az utcákon a háború áldozatai, hajléktalan, éhes emberek lézengenek. Hőseink megtalálják egy ismerősük házát, ám balszerencséjükre a házigazda felakasztotta magát. A szökevényeknek végső menedéket a múzeum nyújthat, ahol egy idős tanár elbarikádozta magát. A két embert egyre szorosabb érzelmi szálak fűzik össze.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Fény hull arcodra (Light Falls on Your Face)

Film értékelése

  • A látogatók szerint
    8/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

gulyás gyula, fény hull arcodra, port, filmadatlap, film infó, light falls on your face, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2002