/ /

Ámbár tanár úr

Film

Színes , , , 1998.


, , , , , , ,

,

,

, , ,


http://www.imdb.com/title/tt0181193/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A humor és a magyar film – Min is nevetünk mi, magyarok?

· írta

Ha a címben jelzett témák kapcsolatát akarjuk kutatni, látszólag joggal fordulnánk a magyar vígjátékhoz, mint ahhoz a műfajhoz, amely nevetésre ingerli közönségét. Nagyot fogunk azonban csalódni.

Teljes Ámbár tanár úr cikk itt

Történet

Ámbár tanár úr, becsületes nevén ifjabb Baradlay Rómeó, édesapjával, idősebb Baradlay Rómeó nyugalmazott, de még hiperaktív zenetanárral és egy kakaduval él. Bűvésznek készült, de matematika-fizika szakos tanár lett. Ami a nézeteit illeti, legalább száz év lemaradásban van, de gyorsabban számol, mint a legkorszerűbb számítógépek. Szereti alaposan körüljárni a dolgokat, de ettől néha kissé körülményesnek tűnik, ezért is hívják Ámbárnak. A Bajza Gimnáziumban nem bíznak rá osztályt, ő a tartalék tanerő, akit mindig be lehet küldeni egy-egy lyukasórára. Egy látszólag átlagos nap azonban döntő változást hoz Ámbár tanár úr életében: a 4/c németóráján kell helyettesítenie. Hamarosan megindul a lavina: Ámbár tanár úr beleszeret az osztály csodaszép sportcsillagába, Tímeába (Dobó Kata) osztályfőnöki kinevezést kap, félreértések áldozata lesz, osztálykirándulást vezet, vívóleckéket vesz és... és még hosszan sorolhatnánk a „happy end”-ig vezető megpróbáltatásokat.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Ámbár tanár úr

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    5
  • A látogatók szerint
    4/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

koltai róbert, port, filmadatlap, film infó, ámbár tanár úr trailer, előzetes, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1998