/ /

Eszter hagyatéka

Film

Színes , , 2008.


,

, , , , , , , , , , ,

, , , , , , ,

,


http://www.imdb.com/title/tt1091999/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Szöveghűség Márai-rajongóknak – DVD-n az Eszter hagyatéka

· írta

Megjelent DVD-n a Márai Sándor kisregényét filmre adaptáló Eszter hagyatéka. A míves kiállítású, illusztris szereplőgárdát felvonultató alkotás kritikátlan tisztelettel viszonyul az alapanyaghoz: nem csak az író szelleméhez hű, de betűihez is. A neves színészeknek ennek ellenére néhol sikerül a hajmeresztő bravúr, hogy a papírízű monológokba életet leheljenek.

Teljes Eszter hagyatéka cikk itt

Történet

Eszter, az önszántából magányosan élő, csinos 50 év körüli hölgy már nem sokat vár az élettől, biztos, nyugodt öregkor előtt áll. Egy nap táviratot kap egyetlen szerelmétől, aki egykor hűtlen volt hozzá. Lajos visszatér egy napra a városba, magával hozza a gyermekeit és egy ismeretlen társaságot. Eszterben felébrednek a régi emlékek és érzelmek, melyeket maga sem tud pontosan meghatározni. Lajos érkezése a kisvárosi társaság tagjaiból (Eszter baráti köréből) különböző reakciókat vált ki. Egy dologban azonban mindenki egyetért: Lajos egy gazember. A film az emberi kapcsolatokat boncolgatja, választ keresve az emberek cselekedeteinek sorsszerűségére.

Nagy V. Gergely: Szöveghűség Márai-rajongóknak. DVD-n az Eszter hagyatéka

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Eszter hagyatéka

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    7
  • A látogatók szerint
    5/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

sipos józsef, port, filmadatlap, film infó, eszter hagyatéka trailer, előzetes, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2008