/ /

Ég veled!

(Four Seasons in Space)

Film

Színes , , 2005.


Four Seasons in Space

Ég veled!


, ,

, , , , , , , , ,

, ,


http://www.imdb.com/title/tt0382877/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

36. Magyar Filmszemle – Budapest, 2005. február 1–8. – Játékfilmek

· írták: , , , , ,

Az idei filmszemle rengeteg meglepetéssel fogadta nézőit. A humor és – a játékfilmes zsűri szavaival élve – az alkotói düh mindenképpen értékelendő a bemutatott alkotásokban. Úgy tűnik azonban, a magyar filmgyártás hadilábon állt a történetmeséléssel az elmúlt évben. A forgatókönyveket a rendezők írják – talán ezen csúszhatnak el a filmek. A zsűrik mégis kiosztották minden díjukat, úgyhogy akad értékelendő a magyar filmben.

Teljes Ég veled! cikk itt

Történet

Az orosz űrhajós már hónapok óta vesztegel a MIR űrállomáson, de lehozatala egyre késik. Felesége rendszeresen felhívja őt az űrközpontból video-telefonon. Majd egy alkalommal közli vele, hogy elhagyja. Egy szűz néger lány találkozik egy férfival, aki csak egyet akar: elvenni a lány ártatlanságát... Egy idős férfi fülét megvágja egy fodrászlány, és kettejük között meghitt kapcsolat bontakozik ki... Egy színész és egy statiszta-lány bosszúhadjáratot folytat egymás ellen... E film hősei – talán nem is egyszerű emberek – a jelen hétköznapi válaszaira adnak egyéni, speciális helyzetükből adódó válaszokat. Döntenek jól és rosszul sorsuk alapkérdéseiben. Lírai? Groteszk? Ironikus? Csak annyira, amennyire a világ az.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Ég veled! (Four Seasons in Space)

Film értékelése

  • A látogatók szerint
    10/10 · 1 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

pacskovszky józsef, ég veled!, port, filmadatlap, film infó, four seasons in space, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2005