/ /

Régi idők focija

Film

Színes , , 1973.


, ,

, , , , , , , , , , ,


http://www.imdb.com/title/tt0070619/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Kemenes Fanni jelmeztervező

· írta

A magyar film hőskorában dolgozott jelmeztervezőként olyan filmekben mint a Kárpáthy Zoltán, a Szeressétek Ódor Emíliát!, az Egri csillagok, a Régi idők focija, A vörös grófnő vagy a Hamvadó cigarettavég. Kemenes Fannival a korán kelésről, cipősarkakról, eltűnt jelmezekről és az öltöztető maffiáról beszélgettünk, illetve arról, hogy pliszírozott ruhában miért nem lehet kék ravatal előtt temetni.

Teljes Régi idők focija cikk itt

Történet

A 20-as évek mozi- és focivilágát burleszk-pantomim stílusban megidéző film Budapesten játszódik.

Minarik Ede mosodás egyetlen szenvedélye a foci. Csak egyet szeretne elérni életében: hogy a Csabagyöngye SC bejusson az első ligába. Ezért képes feláldozni mindent. A mosodáját, a házasságát, mindent, amije csak van, illetve volt...

Sándor Pál remeke a magyar filmtörténet fontos darabja. A film egyik szállóigéje mindennapjaink vezérfonala lett: Kell egy csapat! És ebben a filmben van. Remek alkotók, kiváló színészek teszik felejthetetlenné a képernyő előtt töltött időt.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Régi idők focija

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    7
  • A látogatók szerint
    10/10 · 4 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

sándor pál, port, filmadatlap, film infó, régi idők focija trailer, előzetes, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1973