/ /

Libiomfi

Film

Színes , , 2003.


,

, ,

, , ,

, , , ,

,


http://www.imdb.com/title/tt0388202/

Kritika a Filmtetten

Kálmánchelyi Zoltán, Végh Zsolt: Libiomfi

· írta

A rövidfilmes fesztiválsikerekkel karriert és rajongótábort építő Kálmánczhelyi-Stefanovics-Végh alkotóhármas első nagyjátékfilmje az idei Filmszemlén elnyerte a diákzsűri legjobb első nagyjátékfilmnek járó díját, a majdnem-címszereplő Mucsi Zoltánt a legjobb férfi alakítás díjával tüntették ki, Muhi András produceri munkáját pedig kiemelkedőnek ítélte a játékfilmes zsűri. Az alkotók szerint „tragikus szocio-musical-mesét” látunk, mások szerint kereskedelmi televíziós ízű szárnypróbálgatást.

Teljes Libiomfi kritika itt

Történet

A film egy színházi rendezőről szól, aki egyáltalán nem ért a színházhoz és egyébként komplett őrült. A témát Liebe Attila története ihlette, aki Ózdon egy színjátszókört vezetett fiataloknak, és a nagy tanítás közben megfojtogatta növendékeit. E film Libi bácsija az általa feldolgozott Micimackó című darabot szeretné színre vinni, de ez a Micimackó nem az a Micimackó, amit mi ismerünk, az „elwaltdisneysedett”, hamis light Micimackó, mert ő vérvalóságot akar, hogy az ő állatfigurái igazán állatok legyenek... A film műfaja: tragikomikus szoció-mese-musical.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Díjak

  • 2003 – Magyar Filmszemle – Produceri díj, A legjobb színész díja, a diákzsűri különdíja
Libiomfi

Film értékelése

  • A látogatók szerint
    8/10 · 5 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

kálmánczhelyi zoltán, végh zsolt, port, filmadatlap, film infó, libiomfi, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2003