/ /

Csontdaráló

(Der Knochenmann)

Film

Színes , , , 2009.


Csontdaráló

Der Knochenmann


, ,

, , , , , , , , , ,

,


http://www.derknochenmann.at/

http://www.imdb.com/title/tt1181927/

Kritika a Filmtetten

Wolfgang Murnberger: Der Knochenmann / Csontdaráló

· írta

Örökérvényű igazságot énekelt meg a 80-as évek közepén az osztrák Opus együttes, élén Herwig Rüdisserrel: az élet bizony élet. Szemben mindazzal, ami nem az. A filmekkel, például, melyekből gyakran hiányzik a bármi megtörténhet illúziója. Vannak persze kivételek: például mikor egy film önnön műfaja ellen dolgozik, s szétfeszíti a rámért kereteket.

Teljes Csontdaráló kritika itt

Történet

Brenner, a volt nyomozó egy eltűnt férfi után kutatva egy bizarr vidéki vendéglőbe, a sült csirkéjéről híres Löschenkohl csárdába érkezik. Ahogy az már Brenner eseteiben lenni szokott, a pincében működő csontzúzó masina kulcsszerepet játszik a rejtélyben, melynek felgöngyölítése során Brenner maga is halálos veszedelembe kerül. A csábos fiatal kocsmárosnő ugyanis oly mértékben elcsavarja a derék detektív fejét, hogy az örülhet, ha sikerül a nyakán tartania. A Csontdaráló immár a harmadik film Wolf Haas bestsellerei nyomán az állandó alkotótriótól: a forgatókönyv Wolfgang Murnberger rendező, a főszerepet alakító Josef Hader, illetve a regényíró közös munkája.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Csontdaráló (Der Knochenmann)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    5/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

wolfgang murnberger, csontdaráló, port, filmadatlap, film infó, der knochenmann, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2009