Országúton (La strada)

Országúton

La strada

http://www.imdb.com/title/tt0047528

Kritika

Úton lenni, céltalanul - Federico Fellini: La Strada / Országúton, 1954

Az Akadémia által 1947–1955 között rapszodikusan, Special vagy Honorary Awards névvel, verseny nélkül, tiszteletb?l osztogatott idegen nyelv? Oscar az 1957-es ceremónián vált igazi versennyé, és akkor kapta mai hivatalos nevét is (Academy Award for Best Foreign Language Film, azaz A legjobb idegen nyelv? film díja). Az els? nagy nyertes Federico Fellini Országútonja volt.


2012-09-24- írta Fám Erika

Olvasd el a kritikát

Történet

Zampano az ösztönei és indulatai által vezérelt erőművész vándormutatványosként járja a világot. Segítőtársa halála után annak testvérét, a kicsit bolond, de kedves, érzékeny Gelsominát vásárolja meg anyjától 10 000 líráért. A férfi beidomítja segítőjét a mutatványokra, s úgy bánik vele, mint a rabszolgájával. A kicsi lány sanyarú sorsa ellenére valamiféle vonzalmat érez gazdája iránt. A kötéltáncos és az apáca szavai ráébresztik arra, neki az a feladata a világon, hogy kövesse Zampanót, és megváltsa őt a szeretetével…
Az 1993-ban elhunyt Federico Fellini, a világ filmművészetének egyik legnagyobb, meghatározó alakja 1954-ben ezzel a filmjével érte el első nemzetközi sikereit: megkapta érte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat, valamint a Velencei Filmfesztivál Ezüst Medve díját.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!